La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Persecució de pel·lícula a Figueres: els Mossos, obligats a disparar en ser acorralats

El cos policial ha detingut un home de 25 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 25 anys a Figueres després d'una persecució policial que va finalitzar amb el cotxe encastant-se contra un edifici del barri de Culubret. Els agents han detingut el copilot del vehicle després de trobar-hi una caixa plena de cabdells de marihuana. Els Mossos tenen identificat el conductor del vehicle, que es va escapar, i no descarten més detencions.

El vehicle es va estampar contra la façana d'un habitatge

Els fets van passar aquest diumenge sobre un quart de sis de la tarda, quan la policia va veure un vehicle sospitós que circulava pel carrer Major. Davant d'això, van demanar que s'aturés i el conductor i aquest va fer-los cas omís, començant la persecució.

Finalment, el vehicle es va acabar encastant contra la façana d'un habitatge del barri de Culubret. En aquest moment, la patrulla deté el copilot, però el conductor aconsegueix fugir. Mentrestant, prop d'un centenar de veïns van començar a acorralar la policia, mentre els increpaven i alguns s'abraonaven a sobre. En veure perillar la seva integritat física, els agents van optar per disparar trets a l'aire per defensar-se. Ningú en va quedar ferit.

Finalment, van arribar reforços dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Figueres que van ajudar a dialogar amb els veïns i calmar la situació.

El detingut té 25 anys i és veí de Figueres

Els Mossos van traslladar fins a les dependències policials el detingut de 25 anys de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, que té diversos antecedents. Se'l considera autor dels delictes de danys, contra la salut pública, resistència i desobediència contra els agents de l'autoritat i desordres públics.

 

La VII edició del Figueres es MOU programa 15 propostes artístiques

La VII edició del Figueres es MOU programa 15 propostes artístiques del 4 a l'11 d’octubre, entre els quals 14 espectacles i una exposició fotogràfica. Per complir amb les mesures sanitàries arran de la covid-19 caldrà fer reserva prèvia de seient tot i que Figueres es MOU mantindrà la seva gratuïtat de tots els espectacles.

Se celebrarà en diversos espais de la capital de l’Alt Empordà com la Plaça Josep Pla, l’Auditori Caputxins, l’Institut Ramón Muntaner, La Cate, el Museu Empordà, el Parc de les Aigües, i l’Església de Sant Pere que enguany celebra el seu mil·lenari.