Fotomuntatge d'Esther López i dues persones assegudes a un banc amb la imatge borrosa

Localitzen la persona que podria resoldre totes les incògnites del cas Esther López

«Soc una persona molt propera a Esther», diu l'anònim que podria ser clau per a la resolució del cas

El cas d'Esther López sembla estancat. Si bé la Guàrdia Civil intenta aclarir què va passar realment el dia de la seva mort, el cert és que avui dia hi ha més pressentiments que indicis.

Què va passar aquell 12 de gener? És el que persegueixen els investigadors. Sobre la taula, tres hipòtesis: mort natural, atropellament o assassinat. Ara, però, el cas pot fer un gir 180 graus. I és que al programa 'En el punto de mira' de Cuatro diuen haver trobat la persona que podria tenir totes les claus sobre la mort d'Esther López.

«Soc una persona molt propera a l'Esther», així es presenta el subjecte que, sempre segons el programa de 'Mediaset', podria fer un tomb a la investigació. «He mantingut una relació amb ella durant onze anys», afegeix. El programa s'emetrà aquest divendres a les 22.45 hores a Cuatro.

Imatge d'Esther López a La Maña, on va desaparèixer.
Esther López va morir a prop del restaurant 'La Maña', a Traspinedo | Google Maps

Molts dubtes i una sola certesa

L'autòpsia va determinar que Esther López havia mort a causa d'un xoc hipovolèmic. És a dir, la jove de Traspinedo hauria mort per una pèrdua excessiva de sang, una cinquena part o més del volum normal, causant-li la mort.

El que falta saber és potser el principal: Com es va poder produir aquest xoc? Si bé és cert que l'atropellament es baralla com la hipòtesi principal, també ho és que no es descarta la mort violenta o la mort per causes naturals.

El periodista Nacho Abad, a Antena 3, va revelar que la investigació es troba en un punt clau. Actualment l'equip de reconstrucció d'accidents de trànsit de la Guàrdia Civil està treballant en el cas. A més, «són els mateixos que van investigar els casos de José Antonio Reyes o Ortega Cano, per exemple».

Una de les batudes a Traspinedo, Valladolid.
Durant molts dies es van organitzar batudes per trobar Esther López | Cedida

«Són els especialistes més grans d'Espanya en reconstrucció d'accidents. I és que tot apunta, encara que no es descarten les altres possibilitats, que Esther va morir per un atropellament la mateixa nit que va desaparèixer», afegeix.

Tres investigats i una discussió

I és que, segons sembla, abans de l'atropellament que estudia la Guàrdia Civil hi podria haver hagut una discussió. De fet, ho explicava el mateix Abad: «Ella va amb un amic en un cotxe, tenen una discussió i baixa del vehicle. Sospiten que ella estigués tornant a casa caminant i fos atropellada».

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La Guàrdia Civil va anar al lloc on un vianant va trobar el cadàver d'Esther López | Europa Press

Els investigadors «semblen tenir clar que el cos d'Esther podria haver estat a la cuneta durant 24 dies», fet que distaria de la creença del passejant que la va trobar. I és que va suggerir que era «impossible» que ningú no hagués vist el cos abans, ja que segons ell es trobava en un lloc amb bona visibilitat.

La hipòtesi de l'accident més rellevant que mai

De la mateixa manera, Abad diu que, en aquest sentit, tots els camins condueixen al mateix port. Sí, ja que el periodista va indicar que el dia que va desaparèixer Esther vestia roba fosca i la corba en què va ser trobada té molt poca visibilitat. «El cotxe ve llançat, no veu res, no hi ha il·luminació, la colpeja i la llança a la cuneta. Hauria pogut parar o no», sosté Abad.