Imatge d'una classe en una escola amb una nena aixecant la mà

Set antics alumnes de la Salle Premià de Mar denuncien abusos per part d'un professor

El presumpte agressor seria el mateix germà de la institució que presumptament va violar l'escriptor Alejandro Palomas

Set antics alumnes del col·legi La Salle Premià de Mar han denunciat haver estat víctimes d'abusos sexuals per part d'un professor durant els anys 70 i 80. Segons publiquen 'El Periódico' i 'elDiario.es', les denúncies apunten al mateix acusat d'haver violat l'escriptor Alejandro Palomas. Cal recordar que Palomas va presentar fa unes setmanes una denúncia contra el professor davant un jutjat del partit judicial de Premià de Mar.

Segons els testimonis que recullen els dos mitjans, el denunciat hauria fet tocaments a nens i nenes d'entre 5 i 10 anys i càstigs arbitraris per quedar-se sol amb alumnes i masturbar-se davant d'ells. El germà de la Salle acusat hauria estat al centre escolar de Premià de Mar en dues etapes: primer durant les dècades dels 70 i els 80 i posteriorment des de l'any 2003.

Aquest docent i germà de la Salle, que ara té 90 anys i viu a la residència que la institució té a Cambrils, també va estar durant alguns anys a la Salle Montcada.

La denúncia d'Alejandro Palomas porta altres alumnes abusats a parlar

Els testimonis que revelen els dos mitjans en el seu reportatge conjunt relaten diversos abusos sexuals entre 1973 i 1986, que han decidit parlar després de conèixer el relat del seu cas que va fer l'escriptor Alejandro Palomas. En aquest sentit, Palomas va denunciar el passat 26 de gener que quan tenia 8 anys va ser violat per un germà de la Salle Premià. Després d'això, la Salle es va comprometre a investigar els fets i recopilar informació.

Així mateix, 'El Periódico' i 'elDiario.es' han explicat que a banda dels testimonis de la primera etapa d'aquest professor a l'escola, també hi ha exalumnes d'etapes més recents, a partir del 2003, que han explicat que va patir abusos del mateix germà a la infermeria del col·legi. Entre altres fets, denuncien haver patit tocaments.

En aquest sentit, la informació també revela que alguns pares van denunciar els fets davant la direcció de l'escola, que es va comprometre a estudiar els casos i a canvi va reclamar discreció. Altres pares, però, van optar per no dir res sobre els casos per evitar represàlies.