Agents dels Mossos d'Esquadra fent control de trànsit en un carretera

Per pessigar-se: L'avís de segrest que va sorprendre la policia a Catalunya

La sospita d'un empleat d'una gasolinera d'un possible segrest en un cotxe al sud de França va fer engegar un dispositiu policial que va descobrir que, en realitat, hi viatjaven sis ocupants que anaven a la platja

Entre França i Catalunya, aquesta passada setmana, s'ha viscut un succés d'aquells que fan treure les lleganyes dels ulls, i que ve acompanyat d'un parell de denúncies per a qui el va protagonitzar. Els fets van succeir a la carretera N-II, entre Perpinyà i Agullana, a l'Alt Empordà, el dia 8 d'agost. A la capital del Rosselló, la sospita d'un empleat d'una gasolinera d'un possible segrest va fer engegar un dispositiu policial, que es va tancar a Catalunya amb infraccions administratives per dur al cotxe més ocupants dels permesos.

D'un possible segrest a dues denúncies per dur al maleter un ocupant

Segons el testimoni del treballador de la gasolinera, un cotxe es va aturar a una benzinera de Perpinyà i hi va accedir un home, però a dins del maleter. Això va fer sospitar el treballador, que va creure que es podria tractar d'un segrest. L'empleat va alertar la policia francesa, que va descartar qualsevol segrest. En realitat, al cotxe hi viatjava un grup de sis persones que anaven a la platja i, com que no tenien més lloc als seients, havien decidit posar el sisè ocupant al portaequipatge.

No obstant això, encara que no s'hagués produït un acte delictiu flagrant, la policia francesa va alertar les autoritats de l'Estat espanyol per tal que aturessin el vehicle. La Guàrdia Civil va aturar el vehicle a Agullana, al nord de l'Alt Empordà. Quan els Mossos van arribar al lloc, van esbrinar que no es tractava de cap segrest, sinó que en aquest turisme hi viatjaven sis ocupants que venien de la platja i com que no hi havia més lloc als seients, havien decidit posar el sisè home dins el maleter.
 

Durant el trajecte es van aturar en una benzinera de Perpinyà perquè a l'home del maleter li faltava l'aire i patia excessiva calor. Va ser quan el treballador de la gasolinera va pensar que es tractava d'un segrest i va alertar la policia francesa, que a través del Centre de Cooperació Policial i Duanera (CCPD) d'Hendaia va alertar la Guàrdia Civil per denunciar el possible segrest.
 

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de La Jonquera van denunciar el conductor per dues infraccions administratives. L'home, de nacionalitat francesa, circulava infringint dues normes del reglament general de circulació: una per transportar un nombre de passatgers superior al de places autoritzades pel vehicle i una altra per transportar-les en un lloc diferent dels permesos.