Els Mossos d'Esquadra realitzen un control rutinari a Tarragona

Li deixa les claus a la veïna mentre fa vacances i s'emporta una desagradable sorpresa

Els Mossos d'Esquadra l'han detingut per robatori

Els lladres aprofiten qualsevol descuit per executar un robatori. En època de vacances d'estiu, amb molts dels habitatges buits, és quan n'hi ha més. Una veïna de Barcelona, del carrer Taulat al districte de Sant Martí, no s'hauria imaginat mai que li podria passar un incident com el que ha viscut.

Confiant en una de les veïnes de l'edifici, li va deixar un joc de claus per si hi havia alguna emergència al seu domicili quan va marxar de vacances. Aquesta confiança que va demostrar-li, però, va ser contestada d'una manera que no s'esperava.

Aprofitant el benentès, la dona, de 73 anys, aprofitava la seva estada fora per entrar al domicili. En aquest, remenava els calaixos buscant qualsevol objecte de valor per endur-se'l.

L'actuació delictiva de la veïna va ser enregistrada per les càmeres de seguretat. En aquestes imatges se la veu com està actuant. La companyia de seguretat, en detectar aquesta incidència, va alertar als Mossos d'Esquadra per una alarma que havia saltat al domicili del carrer Taulat.

Una patrulla de la policia catalana va dirigir-se fins aquesta zona del districte de Sant Martí. En obrir la porta de la finca, els agents van reconèixer la dona. En un primer moment, però, no volia deixar passar els mossos.

El pretext que utilitzava per no obrir la porta és que a desconeguts, no els deixava passar. Finalment, però, els agents la van convèncer i van veure que anava vestida exactament igual que en les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat.

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra han detingut la dona de 73 anys com a presumpta autora d'un delicte de robatori. La policia catalana recorda que és important no deixar una còpia de les claus de casa si no hi ha una total confiança, per evitar incidents com aquest.

Recomanacions dels Mossos per a l'estiu

Els Mossos d'Esquadra, per tenir un domicili segur durant les vacances, han fet un seguit de recomanacions. En aquest sentit, és important seguir-les quan marxeu de vacances. 

  • Deseu els objectes valuosos en llocs segurs.
  • Comproveu que portes i finestres quedin ben tancades i connecteu l’alarma.
  • Aviseu persones de confiança de la vostra absència.
  • Demaneu a algú que us reculli la correspondència i faci un cop d'ull de tant en tant a l'habitatge.
  • Sigueu discrets a l’hora de comentar l'absència, eviteu donar detalls a les xarxes socials o comentar-ho amb gent desconeguda.
  • No tanqueu del tot les persianes o porticons no deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa.
  • Demaneu a algú que us reculli la correspondència.
  • No  deixeu  al  contestador  automàtic  cap  missatge en  què  es  dedueixi  que  sou  fora.  Podeu  activar el  desviament  de  trucades  per  poder  respondre sempre.
  • És  convenient  que  tingueu  un  inventari  d'objectes amb  el  número  de  sèrie,  la  marca  i  el  model:  facilita la identificació dels objectes en cas de robatori.