Imatge de l'interior d'un vehicle

Mor un nen de 5 anys: La família el deixa durant hores dins una furgoneta a ple sol

Els agents van tractar de reanimar-lo, però no es va poder fer res per la seva vida

Un nen de 5 anys ha mort després de passar diverses hores dins d'una furgoneta a ple sol. Els fets han succeït a la localitat de Springfield, als Estats Units.

Sobre aquest fet ha informat la policia del comtat de Fairfax. «Els oficials van arribar en minuts, van trobar a un nen petit que estava inconscient i li van practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar», s'ha explicat en les xarxes socials del cos.

«Els membres del personal de Bombers i Rescat de Fairfax van arribar poc després i van traslladar a l'infant. Tristament, va ser declarat mort a l'hospital», s'ha revelat també en les seves xarxes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El que se sap sobre el cas és que algunes persones van alertar que el nen es trobava sol dins d'una furgoneta. Estava en el sol, i això va succeir al voltant de les 15 hores.

Per tant, tenint en compte l'hora que era, el vehicle va poder pujar a molts graus de temperatura. A l'exterior es van marcar màximes de 35 °C, però a l'interior d'un cotxe, a ple sol, aquesta temperatura pot pujar molt més.

És per això que el nen va acabar en tan males condicions. A l'arribada dels agents, ja poc van poder fer per la seva vida. Van tractar de reanimar-lo i el van portar fins a un hospital, però només es va poder certificar la seva mort.

Hi havia passat diverses hores a altes temperatures i, probablement sense ventilació. A més, els agents hi van trobar lligat a un seient de seguretat.

Una de les coses que encara no s'ha revelat sobre el cas és el motiu pel qual el nen estava sol i lligat dins de la furgoneta. Hi ha una investigació en marxa per descobrir els motius.

La família del menor ha explicat el que va passar aquell dia, i ha transcendit part del relat als mitjans. Se sap que el nen va arribar a casa amb un dels pares i altres germans.

Un cop aparcat el cotxe, els altres nens hauria sortit del vehicle, al costat del pare. No obstant això, el nen de 5 anys es va quedar dins d'aquesta. Com hem dit, la raó d'això és encara desconeguda.

Ara es realitzarà una autòpsia al menor per determinar les causes exactes de la mort. Amb això es tractarà també d'aconseguir més detalls sobre el cas.

El perill de deixar persones o animals dins d'un cotxe

Per estrany que pugui semblar, això no es tracta d'un cas aïllat. Cert és que no solen donar-se moltes morts en aquestes circumstàncies, però no és la primera vegada que passa una cosa així.

De fet, des de l'organització 'Kids and Cars', que es dedica a crear consciència sobre actes d'aquesta mena i així poder evitar tragèdies, s'ha informat d'alguna cosa alarmant.

Durant aquest any haurien estat 11 els nens que haurien perdut ja la vida a Estats Units en circumstàncies similars a les d'aquest petit. I malgrat que amb els nens és una mica més rar, amb qui això sí que succeeix més habitualment és amb les mascotes, especialment gossos.

Hi ha moltes persones que es porten amb si, al cotxe, als seus gats, gossos o altres animals. Sigui en viatges llargs o alguns més curts. En principi, no hauria de suposar un problema, sempre que els animals no es quedin sols en el vehicle, sense ventilació i a altes temperatures.

De fet, hi ha cotxes que ja han implantat tecnologies de seguretat per prevenir aquests successos, fins i tot alguns tenen un 'mode-mascota'. Aquest permet que el cotxe es mantingui a una temperatura adequada per a la mascota tot i estar apagat i sense l'amo dins.