Matthew Taylor “N”, surfista que mató a sus hijos de 1 y 3 años

Matthew, el surfista que ha matat els seus fills d'1 i 3 anys

La seva parella ja l'havia denunciat per haver-los segrestat

Aquesta setmana ha tingut lloc un crim tràgic en una zona costanera de Mèxic. Matthew Taylor «N», surfista nord-americà de 40 anys, ha estat detingut per l'homicidi dels seus fills. Les autoritats creuen que va viatjar des d'Estats Units per cometre el crim.

Tot va tenir lloc el passat diumenge a la ciutat de Rosarito, a l'estat de Baixa Califòrnia. Tot i que el crim va ser comès en territori mexicà, actualment es troba detingut a territori nord-americà.

L'arrest de l'home es va produir per part les autoritats de Duanes i Protecció Fronterera quan intentava tornar al seu país per la frontera de Tijuana. Així ho han confirmat els funcionaris de Baixa Califòrnia que el van parar a la porta port d'entrada de San Ysidro.

Matthew era molt conegut en el món del surf i tenia la seva pròpia escola a la zona de Sant Diego. L'acusen d'haver matat els seus dos fills i haver abandonat els seus cossos en un ranxo de la regió de Rosarito.

La reconstrucció del dia que Matthew va matar els seus fills

El fiscal de Baixa Califòrnia, Hiram Sánchez Zamora, ha donat més detalls sobre els fets a la premsa mexicana. Sembla que Matthew hauria viatjat amb els infants des de San Diego dissabte passat. El destí de Taylor era Rosarito, una ciutat costanera que es troba a mitja hora en cotxe de Tijuana.

Al vespre, s'havia instal·lat a l'Hotel City Express amb els seus dos fills d'1 i 3 anys. S'havia desplaçat sense fer reserva prèvia i havia pagat per aquella nit i una altra més. Durant les primeres hores ningú va detectar moviments estranys. 

Va ser dilluns quan els fets van tenir lloc. Pocs minuts abans de les tres de la matinada abandonava l'hotel al costat dels dos infants. També duia algunes maletes de grans dimensions.

Des d'allà es va traslladar al ranxo 'El Descanso', que està situat a aproximadament 21 quilòmetres de l'hotel. Hauria estat allà on hauria matat els seus dos fills. Després, segons explicava l'agent Sánchez en una roda de premsa aquest dimarts, hauria tornat a l'hotel sol.

Se'l va poder veure tornant a entrar el mateix dia a les 06:33 hores. Uns minuts després, a les 07:27 hores, la policia mexicana rebia una trucada des del ranxo. S'informava de la troballa dels cossos sense vida de dos nens petits en bolquers.

Un treballador agrícola havia trobat els cossos poc després de sortir de casa. Hi havia vist unes taques de sang només sortir del seu domicili. Va ser el seu gos qui el va acabar portant fins a l'escenari del crim.

El mateix home es va sorprendre en veure la violència amb la qual havien estat assassinats els nens. Van aparèixer amb diverses ferides que podrien haver estat fetes per una estaca de fusta o un arpó. «El nen de 3 anys tenia disset lesions al pit i la nena, d'1 any, dotze», ha detallat en roda de premsa Sánchez Zamora.

El motiu del crim encara no està clar

Poc després de matar els seus dos fills, Matthew hauria intentat tornar al seu país. Però va ser detingut a la frontera, on ja l'estaven buscant pel segrest dels infants. La mare, Abbie, l'havia denunciat unes hores abans.

Encara es treballa per saber el motiu del crim i decidir on podria ser jutjat l'home. A Mèxic, li podrien imposar penes d'entre 60 a 120 anys de presó.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.