Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vehicle de la policia i una ambulància en un accident de trànsit

Convulses 72 hores a les carreteres catalanes: alcohol, fugues i carnets fraudulents

En dos dels sinistres, els conductors, beguts, han abandonat els vehicles | En tots els casos, s'ha enxampat els conductors sobrepassant el límit d'alcohol en sang, i a dos d'ells se'ls ha descobert permisos fraudulents

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment cinc conductors per anar beguts i provocar accidents en només quatre dies de diferència a diverses carreteres de la demarcació de Girona. Els accidents s'han produït, majoritàriament, en llocs de costa, com Llançà, Castelló d'Empúries i Cadaqués, totes localitats de l'Alt Empordà. El quart accident ha ocorregut a Cornellà de Terri, al Pla de l'Estany.

En el control d'alcoholèmia, els conductors van registrar taxes que arribaven a multiplicar per sis el límit de 0,25 mg/l: des de 0,62 fins a 1,66 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. A més, un dels conductors denunciats era un motorista que tenia el carnet retirat judicialment fins el 2025. Per altra banda, els Mossos també van trobar un home que portava un turisme amb un carnet falsificat.

Dos conductors beguts abandonen el cotxe després de patir dos accidents de nit

El primer dels conductors va ser denunciat la nit del 7 d'agost a Llançà, arran d'un accident al punt quilomètric 4,5 de la GI-612. El turisme havia sortit de la carretera i havia bolcat, cosa que l'havia deixat danyat i travessat enmig de la via. Així, el vehicle tallava la circulació de la carretera, però el conductor, de trenta-sis anys, no era al lloc, n'havia marxat. Tanmateix, va ser localitzat i se li va fer una prova d'alcoholèmia: va donar 0,86 mg/l.

Unes hores més tard, la matinada del 8 d'agost, els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'un altre accident de característiques semblants. En aquest cas es va originar a la C-260, a Castelló d'Empúries, on un turisme va sortir de la carretera i quedar malmès. Els seus ocupants havien fugit corrent per amagar-se, i poc després, un jove de vint anys va denunciar que li havien robat el cotxe. Tot i això, dos elements haurien desmentit ràpidament la coartada: el jove portava les claus i tenia rascades que podien ser compatibles amb l'accident.

Els Mossos van descobrir que el vehicle havia xocat contra un mur de formigó després de sortir d'una rotonda. El cotxe tenia el motor trencat i les quatre rodes rebentades. El conductor va donar positiu en la prova d'alcoholèmia amb 0,62 mg/l. A més, circulava amb un permís fraudulent.

Un altre conductor multiplica gairebé per set la taxa d'alcohol permesa

El dilluns 9 d'agost, al voltant les sis de la tarda, la policia va rebre l'avís d'un accident a la C-66, dins del terme municipal de Cornellà del Terri. Un turisme havia sortit de la via després de sortir d'una rotonda per un carril en sentit contrari i xocar contra la base protectora d'un fanal. El conductor, però, havia seguit conduint dos quilòmetres més amb la part davantera i el lateral aixafat i una roda punxada.

En el cotxe hi anaven tres persones. Els Mossos van veure que el conductor anava sota els efectes de l'alcohol i en practicar-li la prova va sortir positiu amb una taxa d'1,66 mg/l, quasi set vegades més del permès.

Un altre conductor begut i sense permís vigent

També el 7 d'agost a les deu de la nit els agents van rebre l'avís per assistir un motorista que havia sortit de la carretera a Cadaqués. En arribar-hi, els equips mèdics ja l'estaven atenent per una ferida lleu en una mà i també hi havia la Policia Local de Cadaqués.

L'home, de 52 anys i de nacionalitat espanyola, presentava signes d'anar sota els efectes de l'alcohol. En la prova, va sortir un resultat de 0,67 mg/ l. A més, la policia va comprovar que l'home no tenia cap permís de conduir vigent, ja que els jutjats penals de Terrassa i Sabadell havien emès una retirada judicial fins al 2025.Finalment, el migdia del 8 d’agost, en un altre accident, els Mossos van atendre la caiguda d’un motorista que va resultar il·lès al punt quilomètric 13,4 de la carretera GI-681, a Tossa de Mar, i que conduïa amb un resultat positiu de 0,63 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat. Tots els conductors van ser denunciats penalment com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit i van quedar citats per declarar als jutjats d’instrucció corresponents.