Una enfermera extrae la vacuna contra el coronavirus de Pfizer en una jeringa el lunes 14 de diciembre de 2020 en el Integris Baptist Medical Center en la ciudad de Oklahoma

No donen crèdit: una infermera canvia les vacunes Covid per aigua salina

Les vacunes Covid tornen a ser protagonistes, en aquest cas per culpa d'un error que podria ser premeditat i que ha generat un gran enrenou

Les vacunes contra la Covid no deixen de ser notícia diàriament. Perquè s'han aprovat els primers assajos en humans amb la versió espanyola o pels nous efectes secundaris que es descobreixen. No obstant això, allò que avui ha donat protagonisme a les vacunes ha estat una infermera que les ha substituït per aigua salina a l'hora d'injectar les dosis als pacients. Com és lògic, s'ha generat un escàndol.

La infermera canviava les vacunes Covid per aigua salina

La infermera treballava a la localitat alemanya de Schortens, situada a l'estat de la Baixa Saxònia. En el període comprès entre el 5 de març i el 20 d'abril d'aquest any, es va dedicar a inocular les vacunes de Pfizer. Va ser llavors quan va decidir substituir diverses de les esmentades per aigua amb sal.

L'escàndol s'ha destapat aquests dies, i se sap que afecta unes 8557 persones a qui es va injectar aigua salina. Entre les persones, hi ha companys de la infermera, cuidadors i fins i tot gent gran de més de 70 anys. És cert que l'aigua salina no provoca cap tipus de dany. Però també ho és que haver rebut aquesta i no una dosi de Pfizer posa en perill els afectats. 

La policia ha iniciat una investigació. De moment, és cauta donant informació pública del que ha pogut descobrir. No obstant això, s'estudia la possibilitat que la dona hagi actuat així perquè és antivacunes. Analitzant a fons les xarxes socials de la presumpta autora, s'ha descobert que havia realitzat nombroses publicacions en contra de les esmentades injeccions. En cas de ser cert, podria enfrontar-se a un delicte de motivació política.

Les conseqüències de l'acció de la infermera

L'actuació de la sanitària ha provocat un enrenou a Alemanya, i especialment, a la Baixa Saxònia. Les autoritats han hagut d'actuar de manera immediata tan bon punt s'ha sabut el que ha passat. S'ha sol·licitat als ciutadans que van rebre la vacuna salina de la infermera que es tornin a posar una dosi de Pfizer.

Així, tal com recullen diversos diaris germànics, Sven Ambrossy, administrador de districte de Fríssia, ha assegurat que «hem d'evitar el dany per a aquestes persones, encara que no sapiguem realment quantes estan afectades». En paral·lel, Ambrossy ha deixat clar que la nova dosi que es posin els veïns, independentment de quina sigui, serà innòcua, no els farà mal.