Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge fotogràfic dels tres joves morts a l'accident d'Argamasilla

Marta, Gonzalo i Emous, morts amb 16, 20 i 21 anys: La petició de les seves famílies

Un jove de 22 anys begut i drogat els va atropellar a 140 quilòmetres per hora en una via urbana

La matinada del 6 de juny de 2021, la vida d'Argamasilla d'Alba (Ciutat Real) va canviar per sempre. En un carrer del seu centre urbà van perdre la vida tres joves. Marta (16), Gonzalo (20) i Emous (21), van ser assassinats per un kamikaze.

La ferida continua oberta a Argamasilla i Tomelloso, les localitats d'on eren naturals les víctimes. Les seves famílies pateixen especialment el dolor de la seva pèrdua en tan tràgiques circumstàncies. Per això, han obert una recollida de signatures per modificar el codi penal.

Marta tenia 16 anys i era de Tomelloso; Gonzalo, de 20 anys; i Emous, de 21, eren d'Argamasilla de tota la vida. La nit fatídica estaven celebrant l'aniversari d'un amic, i van decidir anar a buscar pizzes i més beguda. Però de tornada, es van trobar amb la mort.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Un noi de 22 anys i natural de Montehermoso (Càceres) havia estat visitant a uns familiars a Argamasilla. De matinada es va posar al volant begut i drogat en ple centre urbà, en una zona limitada a 30 km/h, es va posar a 140.

Es va saltar set passos de vianants fins a impactar amb el cotxe en què viatjaven els tres joves, juntament amb dues amigues més. Silvia i Natalia van quedar greument ferides. També la copilot del kamikaze, una noia de 17 anys natural d'Argamasilla.

L'autor dels fets va sortir il·lès

El balanç de l'accident és dantesc: tres joves morts i tres noies ferides greus que patiran seqüeles físiques i psicològiques de per vida. El presumpte culpable va sortir il·lès. Es tracta d'una gran injustícia a la qual ara volen fer front als familiars de les víctimes.

En el seu comunicat deixen clares les seves intencions: «Demanem justícia per ells i per tots, perquè això no torni a succeir-li a ningú més. Un fet tan atroç i aberrant no pot ser considerat un homicidi imprudent, això són tres assassinats i així ha de ser jutjat aquest individu».

Per això demanen que la reforma del Codi Penal, perquè fets com aquest siguin penats com a homicidi dolós agreujat. Així, han començat una recollida de signatures per impulsar aquest canvi en la legislació. I volen que el missatge arribi a tots els racons.

Penes de presó més voluminoses

Les famílies de Marta, Gonzalo i Emous demanen al Govern d'Espanya la modificació de diversos articles del codi penal. La intenció és castigar amb més duresa la imprudència dels kamikazes. A més de protegir així a les víctimes d'aquests accidents.

La petició inclou modificar l'article 138 del Codi Penal en el seu article 2. Demanen que es consideri aquesta mena de delictes contra la seguretat viària com a homicidi dolós agreujat. Això comportaria penes de presó més voluminoses per als infractors.

També volen canviar l'article 379. «Per circular la taxa límit d'alcohol en aire aspirat és de 0,25. Com és possible que algú circuli amb el seu vehicle amb temeritat, provoqui un accident, i que només sigui jutjat per una pena màxima amb una taxa de 0,60?».

Assenyalen que això és una contradicció manifesta en les nostres lleis i proposen baixar el límit a 0,25. És a dir, que modificant aquest article tots els accidents amb una taxa de 0,25 per part de l'infractor seria jutjat amb la pena màxima.

Retirar-los el carnet de conduir de per vida

D'altra banda, demanen que en l'article 381 es castigui amb la pena màxima «als que manifesten menyspreu per la vida dels altres, inclosa la seva». En aquest cas se'ls retiraria el carnet de conduir de per vida, en entendre que posen en risc vides humanes.

Finalment, en la seva petició s'inclou la modificació de l'article 382 del Codi Penal. En aquest cas, demanen que no es tingui en compte només la infracció amb la pena més greu sinó tots els que recull el 379, 389 i 381, considerats individualment.

I és que consideren que «són fets d'extrema gravetat pels quals moren persones a cada moment». La seva intenció és fer justícia en el cas de Marta, Gonzalo i Emous. Però sobretot, que tragèdies com aquesta no es tornin a repetir.