Fotomuntatge d'una carretera i una imatge de la petita Leire, atropellada per un legionari borratxo

Leire, morta amb 5 anys a mans d'un legionari: Els pares fan una petició

Han emprès una lluita perquè aquests delictes siguin castigats amb més duresa i per això han convocat una manifestació

El cas de Leire ha commocionat l'opinió pública a Espanya. Un legionari borratxo la va atropellar mentre creuava el pas de vianants de la mà de la seva mare embarassada. Tenia només 5 anys, i ara ella està morta i el seu presumpte assassí al carrer.

Va succeir a Roquetas de Mar, Almeria, la tarda del 6 de juliol. La prova d'alcoholèmia va confirmar que el conductor anava begut. Però encara que quadruplicava la taxa permesa, el jutjat de primera instància va decidir posar-lo en llibertat provisional.

La notícia va caure com una galleda d'aigua freda sobre la família de Leire. Tot i estar destrossats, els seus pares estan disposats a lluitar perquè es faci justícia. Volen que aquesta mena de delictes siguin considerats com a homicidi, i no homicidi imprudent.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

David, el pare de Leire, va assabentar-se de la tràgica notícia estant en el treball. Va acudir al lloc dels fets i es va trobar a la seva filla, sense pols i en un bassal de sang. Tornava de jugar al parc amb la seva mare, quan es va creuar en el camí d'un conductor begut.

Va baixar del cotxe amb un cubata a la mà

Segons va explicar la mare de Leire, el conductor del vehicle «va decidir pel seu compte que no havia de parar-se». Va avançar al cotxe que tenia al davant i va atropellar a la nena. Davant la sorpresa de tots, l'autor dels fets es va abaixar del cotxe amb una copa d'alcohol a la mà.

Els agents li van practicar la prova d'alcoholèmia i va donar 0,98, més del quàdruple permès. Mentrestant, els serveis d'emergència van intentar reanimar la nena durant més de mitja hora. Finalment, només van poder confirmar la seva defunció.

La indignació es va apoderar dels presents, inclosos els seus pares, i van haver d'emportar-se al legionari per evitar un linxament. Va ser portat a dependències policials per passar a disposició judicial. Però, la gran sorpresa encara estava per arribar.

Encara sumits en el dolor per la pèrdua d'una filla, els pares de Leire es van assabentar de la decisió del jutge de primera instància. I és que va deixar al presumpte homicida en llibertat provisional. Tanmateix, no podrà conduir ni sortir del país, i haurà de passar pel jutjat cada quinze dies.

L'autor de l'atropellament estarà al carrer fins que se celebri el judici. Una decisió que els pares de la menor no poden entendre. Per això han emprès una lluita perquè aquesta mena de delictes siguin castigats amb més duresa.

Entre 4 i 6 anys de presó

Segons David, pare de la víctima, «una persona que té aquesta quantitat d'alcohol en el seu cos sap el que pot passar si agafa el cotxe». En aquestes situacions, «el vehicle es converteix en una arma i no s'hauria de considerar com un simple accident».

Els pares de Leire han emprès una lluita per evitar que es repeteixin casos com aquest. Parteixen del fet que conduir sota els efectes de l'alcohol suposa un risc conegut per qualsevol persona. I per tant, creuen que hauria de castigar-se amb més contundència.

L'autor de l'atropellament mortal de la nena s'enfronta a una pena d'entre 4 i 6 anys de presó. David també explica que aquesta mena de penes solen ser reduïdes, en considerar-se accidents. Una consideració que, al seu entendre, no té cap sentit.

«Justícia per Leire» és la convocatòria que han fet, amb la foto de la nena. Aquest dijous han convocat una manifestació pacífica davant de les portes del Mercadona a El Parador. Aquest és el lloc on va morir la menor atropellada fa una setmana.

La intenció és tallar la carretera de 19:30 a 20:00 amb Policia Local i Protecció Civil. Serà una protesta pacífica, com la que se celebrarà el dia 25 al poble natal dels pares, Badajoz. Volen que el cas no caigui en l'oblit i que l'autor pagui.