Pilar, asesinada por su pareja en Madrid

Pilar, la cirurgiana de 48 anys, apunyalada per la seva parella a Madrid

El mateix dia de l'assassinat, l'exdona de Tomás el va denunciar per amenaçar-la d'arrabassar-li «el que més volia», via missatges de text

Pilar, de 48 anys, va ser assassinada el passat divendres per la seva parella. La dona va ser trobada sense vida al districte de Tetuan, Madrid. Pilar, natural de Paredes de Nava (Palència), era cirurgiana general i d'aparell digestiu a l'Hospital Universitari de la Princesa i, a més, col·laborava a la clínica forense a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma. Segons ha pogut confirmar Telecinco, va morir apunyalada al coll, després de ser lligada de mans i peus. A més, també va rebre cops forts al cap. 

Pilar, assassinada per la seva parella a la seva nova casa

La policia va trobar el cos de la víctima el passat divendres 16 d'agost, quan van entrar al seu domicili poc després de mitjanit. Van ser alertats per un home el qual va rebre una imatge de la parella morta d'un amic seu  mentre passava uns dies al sud de la península. Després del descobriment del cos, la policia va poder comprovar que Pilar estava inclosa a la llista Viogen de casos de violència masclista, al costat del nom de la seva parella Tomás, de 43 anys. Pilar va ser inclosa en aquesta llista després de ser agredida per Tomás al mig del carrer el passat novembre de 2018 i haver patit un seguiment integral de la seva situació, encara que Pilar no hagués denunciat ni demanat protecció en cap moment. 

Feia pocs mesos que Pilar s'havia traslladat a un nou habitatge amb el seu fill —el qual es trobava de viatge amb el seu pare biològic en el moment del seu assassinat—, casa en la qual acabaria morint. Els seus nous veïns gairebé no la coneixien i, com ha pogut saber 'El Mundo', cap d'ells va escoltar cops ni sorolls que els fessin sospitar que Pilar estaria patint agressions. «Només em va explicar que s'acabava de traslladar amb el seu fill i que estava d'obres al pis. Encara el tenia sense pintar», ha explicat una veïna.

Per altra banda, en la seva vida professional, qui havia tractat amb Pilar, asseguren que «és una cirurgiana impressionant» i «excel·lent professional. Clara com l'aigua. Exquisit tracte amb els pacients. La millor entre els millors». És més, entre els mateixos metges també han opinat meravelles d'ella: «Els que hem estat en les seves mans sabem que, a part de ser una cirurgiana excepcional, el que marca la diferència és el tracte humà. Mai trobaré una professional amb aquesta entrega, amor i dedicació pel pacient». 

Tomás ató de pies y manos a Pilar, la golpeó repetidamente en la cabeza y la apuñaló en el cuello
Tomás va lligar de peus i mans a Pilar, la va colpejar repetidament al cap i la va apunyalar al coll | Telecinco

 

Tomás, assassí confés de Pilar

Les primeres investigacions sobre el cas han portat a conèixer que Pilar va ser lligada de mans i peus i colpejada repetides vegades i amb duresa al cap. D'aquesta manera, va acabar morint dessagnada  per un tall profund al coll, el qual va ser realitzat per un ganivet de grans dimensions que els agents estan buscant a prop del lloc dels fets. 

L'autor de l'assassinat, Tomás, natural d'Alacant i de 43 anys, actual parella de la víctima, va confessar el crim a un amic. Ell mateix, a sobre, li va demanar ajuda per a desfer-se del cadàver, però l'amic va trucar a la policia per alertar del que estava passant. Tot i això, Tomás va fugir abans que la policia arribés al lloc dels fets, i ara mateix es troba en recerca i captura

Tomás es dedicava a l'obra, era operador de grua. També tenia dos fills amb la seva exparella, de qui es va separar per mals tractes. Segons ha pogut declarar l'antiga dona de Tomás, en els últims mesos estava rebent missatges de la seva part on l'amenaçava en arravatar-li «el que més volia». L'exparella ho va denunciar a la policia, que van activar el protocol per casos de violència de gènere i van determinar que la dona es trobava en una situació de risc extrem. Finalment, van establir un sistema de protecció integral  per a l'exparella, justament el mateix dia que Tomás va matar a Pilar.

També et pot interessar...