Marta Calvo, assassinada, presumptament, per Jorge Ignacio

Pilar, la dona que podria revelar on és el cos de Marta Calvo

La mare de José Ignacio P.J., l'assassí de Marta Calvo, tenia una relació molt estreta amb el seu fill i sabia tot el que feia

Jorge Ignacio P.J. va assassinar el 2019 a Marta Calvo i va fer desaparèixer el seu cos, que encara no ha estat localitzat. L'acusat es va lliurar a la Guàrdia Civil el 4 de desembre de 2019 i va assegurar que la mort de Marta va ser un accident. Tot va passar després que mantinguessin una relació sexual i consumissin de cocaïna. En acabat, l'home va desmembrar el seu cos i va distribuir les parts en diversos contenidors.

Després que la Guàrdia Civil revisés tones d'escombraries durant mesos, no s'ha trobat cap resta humana a l'abocador de Dos Aguas. Allà és on presumptament l'autor del crim hauria dipositat les restes. Ara se'l jutja per l'assassinat de Marta Calvo i pel presumpte crim de dues dones més mortes en circumstàncies similars. Es tracta d'Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, ambdues trobades mortes després de patir una intoxicació de cocaïna.

El jutjat d'Instrucció número 20 de València ha escoltat el testimoni de diverses víctimes de Jorge Ignacio. Aquestes han relatat com utilitzava cocaïna en les seves relacions sexuals amb elles, de vegades sense consentiment de les noies. I és que intentava introduir les substàncies pels genitals, cosa que va provocar una reacció greu i fatal en Marta Calvo.

Una relació molt estreta amb la mare

L'acusació particular ha sol·licitat al jutge que sigui interrogada la mare del presumpte assassí, Pilar Jacome. Ella podria tenir informació detallada d'algun dels casos, ja que la seva relació era molt estreta. De fet, l'acusat s'ha mostrat preocupat per la humiliació pública a què es pugui exposar la seva mare per les seves faltes. A més afegeix que és «el més bonic» que té, i es penedeix d'haver-la defraudat.

Ara se sospita que la mare, que estava assabentada de tot el que feia el seu fill perquè aquest l'hi explicava, podria haver-lo encobert. En qualsevol cas, la seva mare no podria mai ser jutjada per encobriment. La llei és molt clara en això, ja que l'encobriment entre parents de primer grau de consanguinitat no està castigat per llei.

La mare podria donar llum sobre la investigació

El lletrat esgrimeix que el mateix acusat va explicar als metges que el van examinar que la seva mare «no estava d'acord amb la seva forma de vida». A més «es va indignar molt quan li va explicar que freqüentava els locals de cites». Recordem que José Ignacio traficava amb drogues i que la seva mare «era molt crítica amb els seus assumptes de narcotràfic».

És a dir, la seva mare ho sabia del seu fill perquè aquest li ho explicava, cosa que demostra un alt grau de confiança entre tots dos. Tot plegat, ha portat a pensar en la possibilitat que la dona sàpiga on és el cadàver de Marta Calvo. A més, el lletrat ha recordat al jutge que Pilar Jacome va passar amb el seu fill els dos dies següents a l'assassinat de Marta Calvo.

De fet, la dona va fer desaparèixer diverses proves contra el seu fill, com el router, la tauleta i diverses peces de roba. A més, tot i que la mare ja ha estat interrogada pels investigadors, no ha estat interrogada pel que fa «al coneixement que té dels fets denunciats per les altres víctimes». Això vol dir que Pilar podria oferir noves dades que llancessin llum pel que fa als altres assassinats perpetrats per Jorge Ignacio. Ara depèn del jutge accedir o no a la petició.