Un piròman crema un cinema de Barcelona per no haver-lo contractat

L’home és autor d’altres focs des de l’any 2014 en habitatges, empreses, hotels i hospitals

Imatge arxiu Mossos d'Esquadra
A presó un piròman actiu des de 2014 per provocar un incendi en un cinema on no l'havien contractat | Cedida

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 17 de maig un piròman actiu des del 2014 després de provocar un incendi en un cinema de Sant Boi de Llobregat, al Baix Llobregat, on no havia superat una entrevista de feina. El detingut, de nacionalitat espanyola, de 38 anys i veí del citat municipi, està relacionat amb focs en habitatges, contenidors, empreses, hotels i una sala d'espera d'un hospital a Barcelona i a l'àrea metropolitana.

Piròman en actiu des de l’any 2014

Els fets que van portar a la seva detenció van passar el 15 de maig cap a les 18.00 hores, quan es va declarar un foc en un cinema. Els mateixos treballadors el van apagar abans que agafés majors proporcions i els Bombers van concloure que havia estat intencionat. Els investigadors van veure que el mateix cinema ja havia patit una altra temptativa d'incendi de menor envergadura al migdia. Van indagar llavors sobre les persones presents en els moments previs als focs i van comprovar que hi havia un home que, poc temps abans, no havia superat una entrevista de feina en aquella mateixa empresa.

Posteriorment van esbrinar que el mateix home va ser atès pels serveis d'emergència el dia anterior quan era present en un foc en una empresa on treballava al Prat de Llobregat. A més, l'endemà de l'incendi al cinema, mentre esperava per ser visitat en un hospital de la mateixa ciutat, va intentar cremar i fer desperfectes a objectes del passadís d'urgències. Poques hores després, també es va declarar un conat d'incendi en el mateix bloc d'habitatges on vivia. La Policia Local de Sant Boi el va traslladar al servei d'urgències de psiquiatria.

La investigació del presumpte autor dels incendis va mostrar una reiterada activitat delictiva directament relacionada amb aquest tipus de fets. Ja des del 2014 va estar involucrat en diversos incendis a Barcelona i la seva àrea metropolitana: un domicili particular a Montcada i Reixac, un cèntric hotel de la capital catalana, i fins i tot, la seu d’un partit polític a Barcelona. L’autor dels incendis els havia iniciat, fos com a usuari o client o, fins i tot, com a treballador de serveis d’alguns dels establiments. El detingut va passar a disposició judicial l'endemà de la seva detenció i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari