Incendi Baldomar

Un piròman de 25 anys provoca cinc nous incendis a Lleida

El piròman ha provocat cinc incendis al Solsonès

Després de la fatídica setmana que s'està vivint a Lleida a causa de diversos incendis forestals, a Navès, a la comarca del Solsonès, han detingut un piròman per causar cinc focs més. 

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada a un jove d'uns 25 anys que és originari del terme municipal de Navès, al Solsonès. Se l'acusa de ser l'autor de fins a cinc focs al voltant d'una carretera que creua el municipi.

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

El jove ha actuat de matinada i després s'ha amagat en un barracó a prop de la carretera de Berga. L'avís pel primer incendi s'ha produït cap a les 04.55 hores. Els veïns del poble s'han organitzat per apagar les flames i uns bombers de Cardona han vist l'home que era el principal sospitós.

Han estat els mateixos veïns qui han retingut al piròman fins que els Mossos d'Esquadra han arribat i han procedit a la seva detenció. L'alcalde del municipi, Josep Maria Casafont, ha manifestat que l'Ajuntament denunciarà el jove pels danys ocasionats.

A més, cal afegir que el Solsonès ha estat molt afectat durant els últims dies a causa de diversos incendis forestals que s'han ocasionat per les altes temperatures i les fortes ventades. 

L'incendi d'Altés, a només mitja hora de Navès, és el que més preocupa, ja que encara està actiu i ha cremat més de 15 hectàrees. Els Bombers estan treballant per poder extingir les flames. 

Setmana crítica a Lleida pels incendis

Les altes temperatures han causat que Lleida hagi patit durant l'última setmana diversos incendis, el més gran d'aquests el d'Artesa de Segre.

Aquest últim incendi es va produir el dimecres 15 de juny i els Bombers no l'han pogut estabilitzar encara. Les dades són provisionals, però ja s'han vist afectades pel foc més de 2.000 hectàrees. Més de 70 dotacions de Bombers i mitjans aeris treballen per extingir-lo.

Incendi a Catalunya
L'incendi va començar el dimecres passat | @agentsruralscat

Tanmateix, es considera que aquest incendi podria arribar a superar les 5.000 hectàrees cremades. Les temperatures extremes i els forts vents no ajuden a la tasca dels serveis d'emergències, per aquest motiu, ara més que mai, les autoritats demanen prudència a l'hora de visitar zones forestals.