Hatixhe

La mare assassina de Bigastre: el seu fill de 2 anys mort i l'altre a l'hospital

Hatixhe Kamxhiu, albanesa de 32 anys, està acusada d'homicidi i d'un delicte de lesions

La localitat alacantina de Bigastre segueix commocionada per la mort d'un nen de 27 mesos a mans de la seva mare. La dona detinguda és Hatixhe Kamxhiu, de 32 anys i d'origen albanès. Està detinguda com a presumpta autora dels maltractaments que van desencadenar la mort del seu fill.

El seu altre fill, bessó del mort, continua ingressat a l'hospital, on es recupera de les lesions patides. La mare dels nens va trucar a emergències en veure que un no respirava. Va intentar fer creure que havia estat un accident, però no van trigar a descobrir l'amarga veritat.

Els veïns segueixen consternats, ja que inicialment van creure la versió de la dona i es van bolcar amb ella. En saber-se la terrible veritat , la compassió es va transformar en indignació. Nous detalls de la investigació evidencien els maltractaments horribles d'aquesta mare.

Va dir que s'ho va fer jugant

Va ser dissabte passat quan la jove va trucar al 112 perquè el seu fill estava inconscient i no respirava. La dona va dir que el nen havia caigut de la trona, encara que després va canviar la seva versió i va assegurar que havia caigut pel celobert. Els veïns, creient aquesta història, es van bolcar en ella.

Hatixhe
La dona detinguda està acusada de la mort del seu fill. | CEDIDA

Hatixhe Kamxhiu criava els seus fills sola malvivint d'una ajuda estatal i sense cap altra mena d'ingressos. La idea que aquella pobra dona hagués perdut el seu fill de manera tan tràgica va commocionar els veïns. La notícia va començar a córrer pel poble, despertant la solidaritat de tothom.

Quan els serveis sanitaris van arribar al primer pis del número 10 del carrer Moreal, tot va canviar completament. Al domicili hi havia un altre menor, germà bessó de la víctima, que presentava diversos hematomes. Lesions semblants a les que també van trobar al cos de la víctima.

La mare tenia un favorit

Els efectius mèdics no van trigar gaire a comprendre que estaven davant d'un tràgic cas de maltractament infantil. El bessó que seguia amb vida va ser traslladat a l'Hospital General d'Alacant per a un examen més detallat. Els resultats confirmen les sospites sobre la detinguda.

La dona no té antecedents policials, però una vegada li van prendre la custòdia dels nens per problemes amb les drogues. A més, els veïns asseguren que era una dona molt solitària i esquerpa, de pocs amics. Diuen que sempre estava molt nerviosa i que sovint s'emprenyava amb els nens.

Fins i tot recorden haver vist els nens amb marques de mossegades als braços i altres signes de maltractaments. Pel que sembla, Hatixhe solia cridar els nens. Però hi ha una altra dada esgarrifosa, i és que pel que sembla la mare tenia un bessó 'favorit' mentre que a l'altre el marginava.

Ningú sap qui és el pare

Pel que sembla, un dels bessons era el blanc de les ires de la mare, que hi descarregava tota la seva frustració. En una ocasió, una mare del barri va revelar una de les seves cruels tàctiques per posar-los a dormir. Perquè no fessin soroll, els embolicava entre els llençols i els deixava el cos atonyinat.

Guàrdia civil
La Guàrdia Civil investiga aquest cas de maltractament. | GUARDIA CIVIL

Hatixhe va tenir diverses relacions sentimentals des que va arribar a Bigastre, i mai no s'ha sabut qui és el pare dels nens. Té una altra filla de nou anys que, pel que sembla, viu a casa dels avis paterns. Són veïns coneguts, ja que regenten un bar a la localitat.

Aquests avis s'haurien fet càrrec del bessó supervivent, que s'està recuperant a l'hospital. Mentrestant, Hatixhe ha estat posada a disposició judicial i la magistrada ha decretat presó provisional. Ara, aquesta mare està acusada d'un delicte d'homicidi i un altre de lesions.