Primer pla de la guàrdia civil Paola.

El pla de la guàrdia civil Paola per matar les seves dues filles de 9 i 11 anys

S'estudia la hipòtesi que ho hauria pogut planejar tot

El 15 de desembre passat, l'agent de la guàrdia civil Paola de la caserna de Quintanar del Rey va matar les seves dues filles de 9 i 11 anys. Posteriorment, es va llevar la vida amb un tret amb la mateixa arma que va fer servir per assassinar les petites.

Després que s'obrís la investigació, es treballa amb la hipòtesi que la mare ho hauria pogut planejar tot, en comptes de tractar-se d'un rampell.

Paola, de 42 anys, va deixar les claus posades de casa per fora. A causa d'això, un company de feina va poder obrir la porta i va trobar el cos de les menors i la seva mare a dins.

Creuen que hi ha la possibilitat que aquesta acció fos premeditada i intencionada. El fet de deixar les claus per fora afavoriria el fet de trobar els tres cossos més ràpidament i fàcil.

Els professionals encarregats del cas creuen que Paola i les dues nenes, Iris i Lara, ja feia un dia que eren mortes quan van ser trobades. El dia anterior, els avis paterns de les menors van intentar localitzar les seves netes i la mare de totes dues mitjançant trucades telefòniques. Tot i això, cap d'aquestes va arribar a contestar.

Foto de les filles de Paola, la guàrdia civil que les va matar.
Iris i Lara, les menors assassinades per la seva mare. | Cedida
 

De moment, es troben a l'espera de l'autòpsia de les petites. Això determinarà si la guàrdia civil va dormir les filles amb algun tipus de droga o fàrmac abans de disparar-les o, si bé ho va fer mentre elles estaven plenament conscients de la situació.

Una de les nenes va ser trobada en una habitació, mentre que l'altra era en un llit amb la seva mare. Com que tenien el seu habitatge dins la caserna de Quintanar del Rey, no hi ha testimonis del succés.

A la zona no hi viu gaire gent i les persones que hi habiten, en aquell moment, no es trobaven a casa. O, almenys, no prou a prop per sentir els trets de Paola.

Les causes del succés

Segons la família, Paola i el seu exmarit sempre havien mantingut una bona relació. Tot i això, el motiu pel qual l'agent podria haver comès aquesta atrocitat és una disputa judicial per la custòdia de les seves filles.

Se sap que Paola volia tornar a Algesires, la seva ciutat natal, i emportar-se les nenes amb ella, davant la discrepància de Santi, el pare de les petites, que no volia estar allunyat de les seves filles.

El pare va demanar la custòdia compartida, ja que, després del divorci, Paola es va quedar amb Iris i Lara. Les investigacions apunten que el crim es va cometre per la por de Paola de perdre les seves filles. Un fet que la va portar a cometre el terrible acte.

Els comentaris de les nenes va ser el que va fer que el pare prengués la decisió de demanar la custòdia compartida. «La mare s'ha enfadat perquè passarem la nit de Nadal i la nit de Cap d'Any amb vosaltres», va explicar una de les nenes a la seva àvia.

A més, les petites van explicar al seu pare que la seva mare els demanava que no diguessin res sobre que anirien a viure a Algesires. Demanar la custòdia compartida de les nenes va ser el detonant que va fer que tots dos progenitors deixessin de parlar-se.

El fatídic moment arriba per haver de dividir entre ells la custòdia de les seves filles per Nadal. Les nenes diuen a la seva mare que no volen anar a Algesires amb ella. Això seria l'última cosa que faria que Paola dugués a terme el que va fer.

L'espantós cas ha causat una gran commoció entre els habitants de Quintanar del Rey, que mai no van considerar que Paola tingués cap comportament estrany. A més, se sap que l'agent mai no havia demanat amb anterioritat la baixa psicològica. El doble assassinat de les petites va ser una sorpresa inesperada i tràgica per a tothom.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp