Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Teresa Ariño i Miguel Perea

Teresa, la dona que es va escapar d'una ambulància i està desapareguda a Sòria

El seu marit va acudir a l'hospital amb taxi i, un cop allà, no la va trobar

El 28 d'agost del 2022 va ser l'últim dia que Miguel Perea va veure la seva dona. Teresa Ariño, de 58 anys, va desaparèixer durant el trajecte en ambulància des de casa seva a l'hospital. «No em deixis, Miguel» van ser les darreres paraules que Miguel va sentir de la seva dona abans que desaparegués.

No li van permetre pujar a l'ambulància per acompanyar Teresa, li van dir que se l'emportaven a l'Hospital Santa Bárbara de Sòria. Aleshores, Miguel va demanar un taxi i va anar tan ràpidament com va poder. Tot i això i per a la seva sorpresa, en arribar allà no va trobar la seva dona.

Va preguntar al personal de l'hospital i l'única resposta que va obtenir va ser la d'una infermera mig rient. Li va dir que la seva dona havia empentejat un infermer i havia sortit corrents. També va afegir que aquí no es pot retenir ningú que no hi vulgui estar». Miguel, incrèdul davant aquesta resposta, va tornar a trucar al taxi amb què va acudir a l'hospital. Va estar recorrent els carrers sense parar, però no en va trobar ni rastre.

Una mudança obligada: el detonant

Miguel i Teresa vivien en un pis de lloguer amb els seus dos gossos. Tanmateix, un dia el propietari de l'habitatge els va anunciar que havien de deixar el pis. Miguel va trobar una nova llar a Sòria.

La parella buscava un lloc on acceptessin tenir mascotes, però per molt que van buscar no el van trobar. Al fet d'haver de deixar casa seva, se li va sumar haver de desfer-se dels seus altres membres de la unitat familiar: els seus dos gossos. Finalment, van haver de deixar els animals en una ONG.

Llavors, van començar les visites al metge. Teresa estava nerviosa i va començar a patir per primer cop atacs de pànic. Segons va apuntar el seu marit, Teresa era una dona tranquil·la, una persona apassionada de la lectura i de les plantes.

La seva dona es va començar a obsessionar. Repetia que la policia vindria a buscar-la i se l'enduria perquè el pis estava brut, cosa que era mentida. Teresa també plorava i tremolava perquè deia que Miguel la deixaria. La doctora la va derivar al metge de capçalera i a la segona visita al metge li van receptar 3 pastilles, una per a cada dia. Semblava que a Teresa li funcionava la medicació. No obstant això, el quart dia Teresa va tornar a patir una altra de les crisis i Miguel va decidir anar a urgències aquella mateixa tarda.

Un cop a l'hospital, la doctora va comprovar l'estat de Teresa fent-li una sèrie de preguntes. Entre elles «en quin any vivim?» o «a quina estació estem?», a les quals Teresa va respondre el 2020 i la primavera, però es trobaven a finals d'agost del 2022. 

Malgrat el greu estat de desorientació en què es trobava, van enviar a Teresa a casa. La doctora va al·legar que estava bé. Miguel poc més va poder fer i va tornar a casa amb la dona.

El dia següent, a les 9.05 h del matí, Teresa va tornar a patir una altra crisi. Aleshores, Miguel va trucar a l'ambulància i no van deixar que ell pugés amb ella. Aquest va ser el darrer moment en què la va veure.

La última pista de Teresa

Miguel va penjar més de 5.000 cartells amb la foto de Teresa amb l'esperança que algú pogués aportar informació sobre el seu parador. Dies després de la seva desaparició, un pastor va afirmar haver vist Teresa. Va ser a uns 18 quilòmetres de la zona de l'hospital. L'home explicava que la va veure amb un braç sagnant i en estat de desorientació.

Miguel va posar una denúncia a la comissaria de Policia Nacional. Va recórrer tots els llocs que sabia que Teresa freqüentava per si la trobava allà. Fins i tot, es va desplaçar a localitats com Logronyo o Lleó a preguntar als seus habitants per ella. Per la seva banda, la policia va organitzar batudes amb gossos, drons i bussos. En cap dels intents no es va trobar ni una sola pista. 

Ara han passat quatre mesos des de la desaparició de Teresa. Miguel manté l'esperança de trobar-la i continua buscant sense parar qualsevol indici que l'acosti al parador de la seva dona.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp