Muntatge dels desapareguts Ángel i Fernando i un agent de policia

Troben mort en Fernando, un dels dos cosins desapareguts a Madrid

El cadàver ha aparegut a l'abocador de Toledo, on ara busquen l'altre nen

La policia ha trobat el cos sense vida de Fernando, el menor desaparegut amb el seu cosí a Carabanchel el 10 de desembre. Segons ha avançat Caso Abierto, el cadàver ha estat localitzat a l'abocador de Toledo. Ara busquen allà el segon menor, Ángel, que segueix desaparegut.

Fernando Fernández tenia 17 anys i va desaparèixer amb el seu cosí Ángel, d'11 anys, després d'anar a comprar menjar a un supermercat. La família va sostenir des del primer moment que era una desaparició forçosa. Creien que algú els havia segrestat i van enviar un missatge perquè els alliberessin.

De moment no han transcendit més detalls sobre si hi ha signes de criminalitat al cadàver de Fernando. Tots els esforços se centren ara a trobar l'altre menor. Es tracta d'un cop dur per a la comunitat de Carabanchel, que aquests dies ha sortit al carrer demanant la tornada a casa dels nens.

Estranya desaparició

De moment, se sap que els nens van sortir a comprar uns entrepans a una botiga i mai no van tornar a casa. El pare d'un d'ells es va absentar un moment i els nois van aprofitar per escapar-se. Van sortir voluntàriament per la porta del darrere del comerç i allà se'ls perd la pista.

La policia treballa amb la hipòtesi que els nens van escapar voluntàriament, però que alguna cosa es va torçar. Aquesta teoria contempla la possibilitat que un adult tingués retinguts els nens. L'autòpsia de Fernando revelarà si es tracta d'una mort accidental o d'un assassinat.

El rastre dels dos cosins es perd quan pugen al metro i arriben a l'estació de Marqués de Vadillo. La família va denunciar la desaparició el mateix dia i la policia ha buscat els nens a Carabanchel, Usera i els seus voltants. El cadàver ha aparegut a Toledo, a diversos quilòmetres de distància.

Incògnites obertes

Els investigadors intenten establir com va morir l'adolescent i com va arribar el cos fins a l'abocador de Toledo. S'ha iniciat una intensa recerca al mateix lloc per intentar trobar Ángel. El menor d'11 anys continua desaparegut, però temen que va acabar com el seu cosí.

Foto d'un agent de la Policia Nacional d'esquena.
La policia no descarta que sigui un assassinat. | Policia Nacional

La comunitat gitana s'ha mobilitzat aquests darrers dies per demanar la tornada a casa dels nens. Una manifestació massiva aquest dilluns a la plaça d'Oporto va reclamar l'alliberament dels nens. A més a més, els representants de la família van aparèixer als mitjans per enviar un missatge als presumptes segrestadors.

La policia ha mantingut informats en tot moment els familiars de Fernando i Ángel. Juan José Cortés, pare de Mariluz, ha fet d'intermediari entre la família i els investigadors. Ara la investigació continua en marxa per aclarir les circumstàncies de la mort del menor.

Clam per Ángel i Fernando

En un primer moment van pensar que podia tractar-se d'una criaturada, però amb el pas de les hores va augmentar la preocupació. Ja els primers dies la família va alertar que no era una desaparició voluntària. La policia també comparteix que els nens poguessin ser retinguts per un adult.

La família va aparèixer públicament als mitjans de comunicació per demanar que alliberessin els nens. També representants de la comunitat gitana van fer una crida a qui els pogués tenir segrestats. Van demanar la seva posada en llibertat prometent que no hi hauria represàlies.

El cas coincideix amb la mort violenta d'un altre menor, en aquest cas un nen de 8 anys, a Ceuta. El cos del menor va aparèixer amb signes de violència i semidespullat en un descampat a prop de casa seva. La principal hipòtesi és que va ser víctima d'un pedòfil i investiguen si hi podria haver agressió sexual.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp