«El poble està destrossat»: L'últim adeu a Gonzalo i Emous, de 20 anys

L'accident va tenir lloc aquest diumenge de matinada

La localitat manxega d'Argamasilla de Alba està totalment commocionada. Situada al cor de la Manxa, a la província de Ciudad Real, el municipi plora la mort de tres joves en un accident de trànsit que va tenir lloc aquest diumenge, 6 de juny, a la matinada. Gonzalo, Emous i Marta són les tres víctimes mortals del xoc, que es va produir entre els carrers Encuentros i Melquíades Álvarez.

Un accident que ha consternat Espanya, amb tres joves morts

Eren poc més de les 02.15 hores quan un vehicle conduït per un jove de 22 anys que va donar positiu en alcohol i drogues impactava contra un altre cotxe. En aquest últim turisme viatjaven cinc joves més, dels quals tres van morir. Eren Gonzalo Hilario, de 20 anys; Emous Novillo, de 21; i Marta García, de 16 anys.

La noia era natural de Tomelloso, mentre que els dos nois eren d'Argamasilla de Alba, on ahir es va fer el funeral. L'últim adeu a Gonzalo i a Emous ha estat duríssim per a aquest municipi de menys de 7.000 habitants encara en xoc després del que va passar la matinada de diumenge. L'ajuntament d'Argamasilla de Alba va explicar els fets a les xarxes socials i va mostrar públicament la tristesa profunda que ha envaït el poble.

El multitudinari funeral per als dos nois morts a l'accident

En aquest context de tristesa profunda, ahir, 7 de juny, a les 11 del matí va tenir lloc a Argamasilla de Alba el funeral de Gonzalo i Emous. I Marta, que també va perdre la vida a l'accident, va ser enterrada a la tarda a Tomelloso, el seu poble.

Funeral Argamasilla d'Alba
Una de les imatges del funeral celebrat aquest dilluns al matí. | Mediaset

Centenars de persones van acudir a la parròquia de San Juan Batista d'Argamasilla de Alba per a acomiadar-se de Gonzalo i Emous. A l'església i als voltants d'aquesta hi havia presents desenes d'amics, companys i coneguts de les víctimes. «És un drama per al poble», va verbalitzar, afectat, l'alcalde d'Argamasilla, Pedro Ángel Jiménez.

Eren dos joves molt coneguts al municipi. Gonzalo era el porter de l'equip de futbol del poble i tots dos pertanyien a famílies molt estimades. «És un cop molt dur», va subratllar l'alcalde, que va afegir que «des de l'Ajuntament volem llançar un missatge d'ànim i solidaritat a les famílies».

Entre els centenars de persones que es van assistir al funeral també hi havia Cayo Lara. El que va ser líder d'Izquierda Unida és natural d'Argamasilla de Alba i va ser alcalde de la localitat entre 1987 i 1999. Així, ahir Lara va ser un veí més i va voler acudir al funeral davant aquesta desgràcia, que ha consternat el municipi sencer.

Al marge de la multitudinària assistència de veïns a l'últim adeu a Emous i a Gonzalo, la veritat és que la notícia de l'accident ha commocionat més enllà d'Argamasilla. En tot Castella-la Manxa i fins i tot a la resta d'Espanya, la notícia ha causat moltíssima commoció en tractar-se d'un accident amb tres morts tan joves.

En definitiva, el xoc i la consternació són els grans protagonistes del municipi, que està, sens dubte, destrossat per la tragèdia.


Comentaris

envia el comentari