Polèmica per l'actuació d'uns vigilants en reduir un jove que no tenia bitllet, a Barcelona

Diverses plataformes l'han titllada de racista | Renfe assegura que el noi va intentar agredir els guàrdies

Captura de l'«agressió racista» a l'estació de plaça de Catalunya
Els agents han reduït el jove, que no portava bitllet i, segons Renfe, s'havia posat agressiu amb els membres de seguretat | Twitter

Una presumpta actuació desmesurada per part dels agents de seguretat de Renfe ha tingut lloc l'estació de la plaça de Catalunya. Tal com es pot veure en les imatges que han presentat diversos usuaris de Twitter per denunciar l'«agressió racista», quatre agents han reduït un noi immigrant que ha intentat passar sense bitllet. El fet que el noi sigui immigrant ha desencadenat una allau de crítiques i interpel·lacions a les empreses ferroviàries.

En el vídeo, a més, es pot veure com un dels agents de seguretat es dirigeix cap a un noi que, suposadament, estava gravant l'escena. Posteriorment, quan el jove ja estava emmanillat i a terra, han arribat els Mossos d'Esquadra, que han realitzat diverses preguntes al noi i als agents de seguretat. Els usuaris que titllen l'actitud dels últims de «racista» assenyalen que no és la primera vegada que passa.

Renfe assegura que el noi s'ha comportat violentament

Renfe, que nega categòricament que es tracti d'una agressió racista i recorda que no admet actuacions discriminatòries, ha explicat que el viatger no tenia bitllet i s'ha comportat de manera agressiva. La reducció formava part del protocol i s'ha seguit el reglament. Paral·lelament, un dels vigilants presentarà denúncia per danys ocasionats a la cara.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari