Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una persona escrivint per WhatsApp i un cercle amb el logotip de l'aplicació

Els Mossos alerten d'una estafa a Catalunya: arriba per WhatsApp i sembla molt real

No caiguis en el parany d'aquesta falsa oferta de treball que ja ha denunciat la policia i que ha fet saltar les alarmes al nostre país

Molt de compte amb una nova estafa que ja és a Espanya i està provocant molts maldecaps entre la població. Ens referim a un frau relacionat amb l'àmbit laboral, que arriba als telèfons mòbils dels ciutadans a través de l'aplicació WhatsApp.

Com sempre, el millor és ser previngut i fer cas als consells de la policia, que en aquest cas ha alertat d'aquesta estafa. Suposadament, en el missatge que envien els delinqüents hi ha una oferta de treball que et fan arribar des del Departament de Promoció de TikTok.

Però res més lluny de la realitat, ja que els Mossos d'Esquadra han desmentit de forma contundent a través de les xarxes socials que sigui una oferta d'ocupació real. Ha estat a través de 'X' on els Mossos han denunciat aquesta nova estafa.

El missatge comença amb un "Hola, som el Departament de Promoció de TikTok". Posteriorment, asseguren que la popular xarxa social pretén repartir fins a 5 milions d'euros entre els usuaris europeus. En definitiva, la típica estafa per a la qual suplanten la identitat d'una empresa.

Els Mossos alerten d'una nova estafa sobre TikTok que t'arriba al mòbil per Whatsapp

Si t'arriba aquest tipus de missatge, ha de saber que et volen estafar i, segons aconsellen els Mossos, has de "esborrar la conversa i bloquejar el número immediatament". "Aquest missatge amb una suposada oferta de treball arriba per WhatsApp, però no ve de TikTok. És fals", deixen clar des del compte oficial dels Mossos d'Esquadra.

Encara que es pugui intuir l'estafa, també hi ha gent innocent. I és que molts poden arribar a pensar que t'estan oferint una feina com a soci de desenvolupament comercial. O que t'obsequiaran amb un cotxe espectacular, un Mercedes 4Matic E300 valorat en 81.753 €, però res d'això.

En aquest missatge que arriba a les víctimes per WhatsApp, s'exposa que busquen "7000 empleats a temps parcial". Alhora, ofereixen un treball "molt senzill i no hi ha límit de temps", prossegueix el text sense cap mena de pudor.

"Pots unir-te des de qualsevol país on TikTok estigui disponible i pots treballar des de casa. El salari diari comença a partir de 40 euros i no hi ha quota d'inscripció. Els nous empleats reben 5 euros immediatament", conclou el missatge que, per sort, ja han denunciat els Mossos pel bé dels ciutadans.