Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cotxe

La policia se'n fa creus: Una noia de 27 anys circula a 136 km/h pel centre de Lleida

La velocitat permesa per on circulava la noia era de 50 km/h

Ha sigut denunciada una conductora de 27 anys per circular a moltíssima velocitat en una entrada de la capital del Segrià.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres al matí, quan la Guàrdia Urbana de Lleida va enxampar una conductora circulant a 136 quilòmetres per hora en un tram limitat a 50 quilòmetres per hora en un dels accessos a la ciutat. 

Va ser en el marc d'un control de velocitat programat a l'avinguda de l'Exèrcit. 

S'ha denunciat penalment a la conductora, de 27 anys, per un delicte contra la seguretat del trànsit en conduir a una velocitat penalment punible.

Nou radar de tram a la C-14

El Servei Català de Trànsit (SCT) va posar en funcionament a finals del mes passat dos nous radars de tram, un per cada sentit de circulació, a la C-14 entre els municipis de Ponts, a la Noguera i Bassella, a l'Alt Urgell

Els dos radars controlaran la velocitat al llarg d'un tram d'uns 9,5 quilòmetres de longitud on la velocitat màxima permesa és de 90km/h. 

En els darrers cinc anys, des del 2017, en el tram que comprèn ambdós radars s'han registrat 8 víctimes mortals, 15 ferits de gravetat i hi ha hagut un total de 47 sinistres amb víctimes. 

Amb aquests dos nous detectors, ja són 242 els punts de control instal·lats a Catalunya, 34 dels quals són de tram.

L'accés de velocitat es una de les causes principals dels sinistres

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d'un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès.

Actualment, i comptant aquests nous cinemòmetres, a la xarxa viària catalana hi ha 242 punts de control, dels quals 34 són radars de tram. 

Segons el SCT, els radars estan distribuïts tant en vies principals com secundàries, seguint criteris de priorització dels punts o trams on és necessari reduir la sinistralitat, i han demostrat que resulten efectius com a elements dissuasius per disminuir l'accidentalitat.

De fet, la velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. 

A Catalunya, l'any 2021 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 17,4% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes i va augmentar la presència en la casuística de la sinistralitat respecte al 2019.