Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona d'esquena davant de la platja

La policia irromp en un 'botellón' al Port Vell de Barcelona i interposa 74 denúncies

En total, a la concentració s'havien afegit unes 120 persones

Agents de la Policia Portuària, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra s'han desplegat aquest divendres a la matinada al Port Vell per dispersar les més de 120 persones que es trobaven concentrades al Moll de la Fusta sense mantenir les distàncies de seguretat, sense mascareta i que consumien alcohol en grup a la via pública, de manera que estaven incomplint les normes de salut pública per la pandèmia del coronavirus.

El dispositiu policial -de la 1.30 hores a les 2.40 hores- ha acabat amb 78 denúncies, 74 de les quals per no respectar les mesures sanitàries davant de la covid-19. Aquest dijous va ser festa a la capital catalana per la Mercè.

La col·laboració entre els cossos policials, clau en l'«èxit» de l'operació

Els agents han aixecat 37 denúncies per incomplir les limitacions de persones en reunions; 28 denúncies per no mantenir la distància física interpersonal de seguretat; 4 denúncies per incomplir l'obligació de portar la mascareta; 1 denúncia per tinença de substàncies estupefaents; 2 denúncies per consum d'alcohol a la via pública i 2 denúncies per desobediència als agents de l'autoritat. Durant el dispositiu no s'han produït incidents.

Els cossos policials implicats en el dispositiu destaquen la «col·laboració» entre ells per desenvolupar amb «èxit» l'operatiu, que pretén, destaquen, «sensibilitzar els col·lectius menys conscienciats de la necessitat de complir les normes actuals de salut pública».

Els Mossos descobreixen una festa il·legal en un aparcament de Barcelona

No es tracta de l'únic cas d'aquesta mena ocorregut a la ciutat de Barcelona. La matinada de dijous, els Mossos van denunciar 11 joves, amb edats d'entre 21 i 27 anys, per celebrar una altra festa il·legal a l'interior d'un aparcament de la ciutat comtal. No cal ni mencionar que, durant la celebració, les mesures de prevenció per evitar contagis de Covid eren inexistents. 

A més de ser denunciats per aquests fets, la policia catalana també ha assenyalat que dos dels implicats també ha rebut una denúncia per un presumpte delicte de resistència i atemptat contra agents de l'autoritat, per increpar i colpejar un agent dels Mossos