Imatge de diverses begudes

Tanquen un bar on s'estava fent una festa amb 10 persones a Manlleu

Els assistents estaven compartint una pipa d'aigua

Nova festa il·legal en un bar de Manlleu. La Policia Local de Manlleu va tancar, aquest dissabte, un bar on s'estava fent una festa amb 10 persones. Segons els agents, els assistents estaven compartint una pipa d'aigua i tenien música posada.

En arribar al local, situat al carrer Sant Jaume, la policia va desallotjar els assistents i va obrir una acta contra el propietari a qui també se li va informar que el local havia d'estar tancat. Més tard, el responsable del bar va anar a la prefectura per al·legar que no sabia que no es podia fer una festa si el local estava tancat, però es dona el cas que el dijous abans ja se li havia explicat perquè havia incomplert una altra normativa. La sanció per incompliment d'aquesta mesura és lleu i implica una multa de fins a 3.000 euros.

Tretze denúncies per fer 'botellón' a la ciutat de Girona

Ara bé, la cosa no acaba aquí, i és que només a la ciutat de Girona la Policia Municipal ha posat tretze denúncies aquest cap de setmana per fer 'botellón' a la via pública. En tots els casos, es tractava de grups de joves més o menys reduïts a qui els agents van sorprendre bevent alcohol a la zona de Fontajau, Vistalegre, Domeny i Sant Narcís.

A més, els agents també han denunciat un altre cas flagrant d'incompliment de les restriccions per la Covid-19. Després de rebre la trucada d'uns veïns que es queixaven de sorolls, van sorprendre més de sis persones de festa a l'interior d'un domicili. A aquestes catorze actes se n'hi sumen 32 més, que la Policia Municipal ha aixecat entre divendres i diumenge, per no complir les mesures decretades arran de la pandèmia.

Segons ha informat l'alcaldessa de Girona, al llarg d'aquest cap de setmana la policia ha interposat 46 denúncies per incomplir les mesures dictades pel Procicat. En concret, els agents han sancionat dotze persones que havien sortit al carrer sense mascareta i set més per no respectar les distàncies de seguretat (entre les quals, algunes a fumadors).

En referència a aquesta problemàtica, l'alcaldessa de Girona ha explicat que la Policia Municipal està treballant amb els Mossos d'Esquadra per establir un protocol conjunt d'actuació. «La policia volta per tots els barris, perquè sabem que això s'ha generalitzat; ens preocupa molt», ha dit Madrenas.