La policia té noves pistes sobre l'assassinat de Madeleine McCann

El fiscal Hans Christian Wolters revela que han trobat nous indicis sobre el 'cas Maddie'

El cas de Madeleine McCann segueix sense tancar-se 14 anys després que la nena desaparegués al sud de Portugal. Fa uns dies, el fiscal Hans Christian Wolters va assegurar que han trobat noves proves que deixen en una situació molt complicada Christian B, l'alemany a qui des del 2020 se l'acusa com a principal sospitós i que a dia d'avui compleix una pena de presó per un cas de violació en el passat.

«Hem reunit noves proves que se sumen al cas que estem construint contra el nostre principal sospitós», va afirmar Wolters en una entrevista amb el diari britànic 'The Sun'. «Encara estem construint el cas i en un futur en compartirem els detalls amb el sospitós i el seu advocat, però ara no és el moment», va sentenciar.

Les noves proves de la policia alemanya sobre el 'cas Maddie'

La policia alemanya, si bé va explicar que no estava en disposició d'oferir més dades específiques sobre les «proves concretes» de què disposa, sí que va revelar que les noves pistes «enforteixen» la tasca que duen a terme al capdavant de la investigació, i va assenyalar que la prova aconseguida no és de tipus forense. «És evidència circumstancial que se suma a la teoria que ell és el responsable. Sempre hem insistit que l'home que identifiquem com el principal sospitós és qui creiem que va cometre el crim i no busquem ningú més», va prosseguir Wolters.

«No hem trobat evidència que suggereixi que no és culpable d'aquest crim i n'hem trobat molta  que suggereix que sí que és culpable, però tinc prohibit entrar en aquests detalls», va dir sobre Christian B, el principal sospitós del cas de la petita Madeleine.

A l'acusat se'l va condemnar a 21 mesos de presó per un delicte relacionat amb les drogues, i actualment compleix una pena de set anys per haver violat una dona de 72 anys l'any 2005 en un domicili de Praia da Luz (Portugal). Aquesta violació va tenir lloc dos anys abans de la desaparició de Madeleine i a prop de la ubicació del suposat crim. A més, Christian B va ser acusat d'abusar de la filla de cinc anys de la seva exparella el 2013.

Els pares de Madeleine commemoren el seu 18è aniversari

Cal apuntar que enguany la petita Maddie hauria complert la majoria d'edat. El 2007 fva desaparèixer a una localitat molt turística de l'Algarve portuguès, fet que va marcar l'inici d'un cas molt difícil de resoldre i que va causar un estat de xoc molt profund a nivell mundial. Dimecres passat, 12 de maig, catorze anys després de la desaparició de Madeleine, els seus pares la recordaven amb el desig de tornar a veure-la en algun moment de la seva vida.

La jove va desaparèixer de la seva habitació la nit del 3 de maig de 2007 a Praia da Luz, on estava de vacances amb els seus pares. Aquella nit, els seus pares, Kate i Gerry, sopaven amb dos amics mentre la nena i els dos fills de l'altre matrimoni dormien a la seva habitació. Aquesta va ser l'última vegada que la van veure amb vida.

«Ens aferrem a l'esperança, encara que sigui escassa, de tornar-la a veure»

Uns dies abans del 18è aniversari de Madeleine, Kate i Gerry van publicar un missatge en una pàgina web sobre els anys «perduts o robats» amb la seva nena. «Ens aferrem a l'esperança, encara que sigui escassa, de tornar-la a veure», deia l'al·legat.

Després de 14 mesos en què es van dur a terme diverses investigacions, que versaven sobre la imputació dels pares de la nena, encara que més tard van ser exculpats, i el cessament de l'inspector encarregat del cas, el 2008 la policia portuguesa va donar carpetada a la desaparició de la nena, si bé cinc anys després es reobriria el cas, que a dia d'avui segueix sense resoldre's.


Comentaris

envia el comentari