Por a Manresa: Es disparen les violacions en grup en una zona molt reduïda de la ciutat

Des de 2016, ja són quatre els casos de 'manades', amb cinc víctimes, separats per només dos kilòmetres

menor
Quatre de les cinc víctimes eren menors d'edat | Catalunya Diari

Els veïns, però sobretot les veïnes, de Manresa viu entre una barreja de por i preocupació les nombroses violacions en grup que s'han produït a la ciutat els darrers temps i a molt poca distància entre elles. D'ençà que va tenir lloc el cas de la 'manada de Manresa', el 2016, aquest tipus d'agressió sexual s'ha repetit en tres ocasions més, sent violades cinc víctimes, quatre d'elles menors.  

Organitzacions feministes culpen a l'Ajuntament de no aplicar cap mesura per protegir les dones. Per la seva banda, associacions veïnals i de no combatre la degradació a certes zones de la ciutat on proliferen les màfies d'ocupació. Cal recordar que almenys en dues de les agressions, els autors eren ocupes, com la que va tenir lloc a una noia de 17 anys al juliol.  

Proximitat entre quatre escenaris molt diferents

La realitat és que les quatre agressions sexuals s'han produït en quatre escenaris molt diferents entre ells, separats per una línia recta d'uns dos quilòmetres de nord a sud. Una nau abandonada, un pis ocupat, el carrer o una zona acomodada de la capital del Bages són els llocs on s'han reproduït aquestes agressions tan lamentables. 

La primera d'elles va tenir lloc el juliol 2016. Va ser llavors quan una nena de 14 anys va ser violada per quatre ocupes en una fàbrica abandonada al Camí de la Torre d'en Vinyes, al cinturó exterior de la ciutat. 

Van haver de passar dos anys perquè tornés a produir-se una nova violació múltiple. Novament un grup d'ocupes, d'entre 18 i 25 anys, van agredir una noia de 17, aquest cop al tercer pis del número 17 del carrer d'Aiguaders. El consistori es va veure obligat a tapiar el pis. 

Altres dues violacions grupals han estat denunciades els darrers dies. Aquest dilluns es detenia a dos homes per violar una menor de 14 i provar-ho amb una altra, major d'edat, que va poder escapar a un pis del carrer de l'Hospital. Avui mateix es feia públic també l'arrest de dos dels tres implicats en una agressió a una noia de 17 en un cotxe, el passat 17 de novembre entorn del carrer Cintaires.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari