Imatge de l'edifici on es va produir l'incendi mortal a Terrassa

La porta era tancada amb clau i la petita a dins: nous detalls de l'incendi a Terrassa

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant per determinar les causes que van provocar el foc

Des de fa unes 24 hores, la ciutat de Terrassa, al Vallès Occidental, es troba consternada. L'incendi que es va declarar ahir al vespre, dimecres 28 de juliol, va acabar de la pitjor manera possible. I és que la nena de 4 anys que havia quedat ferida de gravetat, va acabar morint als volts de la mitjanit.

Els fets van tenir lloc al número 15 del carrer Garcia Humet de la localitat vallesana. El foc es va originar, aproximadament, a les 19.30 hores. Era poc abans de la mitjanit quan, finalment, es confirmava la mort de la petita.

Ara, els Mossos d'Esquadra es troben investigant el cas per intentar esbrinar les causes que van provocar el tràgic incendi. Per ara, els primers detalls que han transcendit del fatídic succés són d'aquells que fan posar els pèls de punta. I és que, segons les primeres indagacions, la nena de 4 anys es trobava sola al pis i la porta estava tancada amb clau.

La porta tancada amb clau i la menor atrapada a dins

Els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació per aclarir els fets. En primera instància, busquen les causes que haurien originat les flames. Unes flames que es van iniciar al dormitori d'aquest pis en format dúplex del carrer Garcia Humet.

En segon lloc, caldrà esbrinar les circumstàncies que van portar a la nena de 4 anys a quedar-se atrapada al pis en qüestió. I és que les primeres investigacions confirmen que la menor es trobava sola a casa quan es va iniciar l'incendi. A més, segons aquestes primeres investigacions, la porta era tancada amb clau.

Així doncs, ara els investigadors se centren a conèixer el motiu pel qual el company sentimental de la mare de la nena va marxar del pis mentre la dona estava treballant. Les mateixes fonts investigadores apunten que l'home va tornar a casa quan el foc ja es trobava en un estat avançat. Per la seva banda, la mare va desplaçar-se al lloc dels fets en assabentar-se de la situació, havent de ser atesa per un quadre d'ansietat.

En aquest sentit s'ha pronunciat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. El batlle terrassenc ha assegurat que «la investigació haurà d'aclarir els fets, i si hi ha un delicte penal haurà de respondre davant de la justícia i atendre's a les conseqüències. Seria un fet molt greu». Des del punt de vista institucional, l'Ajuntament ha decretat un dia de dol per la tràgica mort de la nena.