El PP vol endarrerir l'expulsió de dones immigrants embarassades si donen en adopció als nadons

Pablo Casado ha confirmat que aquesta mesura s'inclourà dins la seva proposta de Llei de Maternitat

El PP ha anunciat que inclouran dins de la seva Llei de Suport a la Maternitat, una nova polèmica mesura que afecta les dones immigrants que estiguin embarassades quan arriben a Espanya en situació irregular. El partit ha explicat que estaria disposat a no expulsar-les del país, durant els mesos que duri la gestació, sempre que decideixin donar en adopció al nadó quan aquest neixi.

La idea que té el partit de Pablo Casado, segons recull 'España Diario', és que un cop hagin nascut els nadons, les mares siguin retornades al seu país sempre que no hagin regularitzat la seva situació a Espanya. Aquesta mesura que proposa el Partit Popular forma part del Protocol contra l'Abandonament de nounats de la Comunitat de Madrid que es va activar el 2009 i l'objectiu del PP és que aquesta normativa s'implementi a escala nacional.

Inmigrante embarazada
Un cop neixi el nadó les mares en situació il·legal seran retornades al seu país | EFE  

PP defensa que la proposta busca «la protecció del menor i la mare»

El president de la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, Daniel Méndez, ha condemnat «enèrgicament» la nova mesura proposada pel Partit Popular. Méndez ha qualificat aquesta mesura de «repugnant i inconstitucional»  i ha afegit que si aquesta es posa en marxa, s'hi enfrontarà de forma immediata. Per part seva, membres d'altres partits no han tardat a criticar la proposta dels populars. 

El candidat a les eleccions a la Presidència de la Comunitat de Madrid de Más Madrid,  Íñigo Errejón, ha titllat de «moralment repugnant» la proposta mentre que  Ada Colau carregava contra els populars a Twitter: «Masclistes. Racistes. Classistes. Només faltava segrestadors de nens. Feixistes».

D'altra banda el PP s'ha defensat afirmant que és «una barbaritat» que se'ls acusi d'expulsar a les dones immigrants a canvi de retardar la seva expulsió del país perquè el seu objectiu és evitar «per raons humanitàries i per la protecció del menor i de la mare» qüestions que tenen a veure amb la utilització de les dades que s'han de facilitar en un procés d'adopció «com excusa per tramitar l'expedient d'expulsió d'aquella dona». A més, han destacat que totes les dones estiguin en situació legal o il·legal «gaudiran de les mateixes condicions, protecció, drets i ajudes en cas de donar el nadó en adopció».

Rubeola
L'objectiu principal d'aquesta llei de maternitat és augmentar la natalitat | Catalunyadiari.cat

 

Una llei per disminuir els avortaments i augmentar la natalitat

El passat diumenge, durant la clausura de la Convenció de Família i Igualtat del PP a Cartagena, Pablo Casado va presentar la intenció dels populars per fer una llei que ajudi a impulsar la natalitat.  El president del PP va explicar que aquesta proposta estava relacionada amb «l'hivern demogràfic» que s'està vivint actualment a Espanya, on hi ha un descens de la natalitat que va atribuir que «un de cada cinc embarassos és interromput».

  • Altres notícies: Puigdemont hauria amagat un informe sobre corrupció durant el Govern de Mas

És per això que Casado va parlar de «mantenir i incrementar» mesures que afavoreixin aquesta decisió, com la desgravació de 1.200 euros per fill, les ajudes a les mares que es troben soles cuidant al fill i l'abaratiment dels preus del lloguer. Totes aquestes mesures s'agrupen també amb la seva proposta que vol evitar que «s'incrementin les barreres que tenen les dones quan decideixen ser mares».