Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del centre penitenciari Quatre Camins, a la Roca del Vallès, on s'ha produit una agressió sexual.

Un pres agredeix sexualment una funcionària a la presó de Quatre Camins

L'assetjament de l'intern, que ha estat traslladat a una altra presó, va ser repetit | El sindicat CSIF denuncia el «bonisme» de l'administració penitenciària amb els presos

Un reclús de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, va presumptament agredir sexualment aquest dilluns al matí una funcionària del centre. La dona se'n va poder desprendre, va denunciar els fets als seus superiors i l'intern va ser aïllat preventivament. De fet, ja ha estat traslladat a una altra presó en aïllament, a Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, i ha estat denunciat pel Departament de Justícia al jutjat de guàrdia.

L'assetjament del pres va ser repetit

Segons ha explicat el Central Sindicat Independent de Funcionaris (CSIF) en un comunicat, la funcionària estava en un lavabo exclusiu per a funcionaris, i tenia la porta una mica oberta perquè no hi havia llum, quan un intern va accedir a aquest. La funcionària li va recriminar que fos allí i li va dir que sortís immediatament però l'intern li va agafar la mà i la hi va ficar als pantalons, obligant-la a tocar-li els genitals.

Quan la funcionària es va regirar i va aconseguir treure la seva mà, l'intern la va agafar per les espatlles perquè li fes un petó a la boca. La funcionària va aconseguir que finalment l'intern sortís del bany. Més tard, el mateix intern es va tornar a acostar a ella i la va convidar a la seva cel·la. La dona va entrar en un episodi de pànic, tal com denúncia el mateix sindicat.

El sindicat CSIF denuncia el «bonisme» de l'administració penitenciària amb els presos


Segons el sindicat, encara que aquest tipus d'agressions sexuals no són habituals, són un símptoma del clima que es respira als centres. «No tots els presos són allí per delictes menors. El bonisme que pretén implantar l'administració penitenciària catalana no val per a tots els casos. No podem oblidar que a les presons hi ha persones molt perilloses», assegura el sindicat.


Des de CSIF Presons declaren que «aquesta política disciplinària laxa que estan instaurant a les presons catalanes amb els presos conflictius fa que la seguretat de funcionaris i interns estigui en perill». Segons l'Associació Marea Blava, l'intern, de 48 anys, entra i surt de la presó des dels anys vuitanta, i sovint ha estat en règim tancat, el conegut com a primer grau. 

Mentre s'investiga i s'espera una sanció per al pres, que serà dura donades les característiques i la gravetat dels fets, Justícia ha explicat que s'està fent un acompanyament psicològic a la víctima. Se n'ocupen l'Oficina d'Atenció a la Víctima del Delicte i l'empresa que presta atenció psicològica específica als professionals de les presons que han patit una agressió.