Imatge en blanc i negre de la tanca d'una cel·la d'una presó

El pres de Brians que va assassinar el seu company de mòdul: «És un violador de nens»

El jutge l'investiga per presumpte assassinat amb traïdoria i decreta presó provisional

El pres que presumptament en va matar un altre dimarts clavant-li una trentena de ganivetades al pati de la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires —Barcelona—, ho va fer després de cridar als funcionaris que pretenien negociar amb ell: «Aquest és un proxeneta, un violador de nens, tranquils que és mort».

En una interlocutòria que es va signar dimecres i que ha consultat Europa Press, el jutjat d'instrucció 4 de Martorell —al Baix Llobregat— ha acordat la presó provisional per a l'intern que presumptament va matar l'altre a les 19.23 hores de dimarts, i després se'l va traslladar al Departament Especial de Règim Tancat —Dert—, i l'home ha reconegut els fets quan ha declarat com a investigat davant el jutge.

Delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament

La interlocutòria recull que la víctima escoltava música amb un MP3 al pati del mòdul 3 de la presó quan l'altre home se li va acostar per darrere, «i amb un ganivet esmolat i amb el mànec embolicat en una tela» li va clavar una primera ganivetada al coll i 29 més al pit, tòrax, abdomen i al cap fins matar-lo.

Per això, el jutge considera que els fets poden suposar un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament perquè «allarguen deliberadament i inhumanament el dolor de l'ofès», a més del fet que la víctima no va morir amb la primera ganivetada, i ha acordat la presó provisional a petició del fiscal i amb l'oposició de la defensa.

Va ser un acte planificat i intencionat

Arran de la declaració dels funcionaris de presons que hi van intervenir, la Fiscalia no té «cap dubte» que el sospitós va matar l'altre intern, i recull que l'investigat va cridar als funcionaris que no s'hi acostessin; mentre que de la gravació de les càmeres de seguretat s'extreu que va ser un acte planificat i intencionat, i que no hi va haver cap discussió anterior amb la víctima.

El sospitós complia condemna per assassinat i robatori amb violència i intimidació, i a la víctima, de 37 anys, se'l va condemnar per prostitució de menors i discapacitats, a més de per violència masclista.