Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Centre Penitenciari Brians 2

Un pres molt perillós ataca a 5 funcionaris a Can Brians 2, al Baix Llobregat

El pres va atacar als treballadors amb una reixa de ventilació

Cap de setmana complicat al centre penitenciari de Brians 2, quan un perillós pres, John Musetescu Werberg, va atacar a cinc funcionaris que es trobaven en el seu horari laboral.

Cinc funcionaris del centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, han estat agredits aquest diumenge al matí per un intern.

Segons va avançar la periodista Anna Punsí al seu compte de Twitter i va confirmar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts penitenciàries, va emprar una reixa de ventilació per atacar els treballadors i en va ferir un al braç.

El pres, que va quedar immobilitzat des de les 09:40 fins a les 12:10 hores, era en règim tancat i ara se li aplicarà un protocol especial de seguretat. Es troba en presó provisional per diversos delictes com incendi, robatori amb violència i intimidació, lesions i homicidi.

L'agressió va tenir lloc al voltant de les 09:25 hores durant un trasllat de cel·la per tal de reparar la megafonia de l'espai.

Les citades fonts van explicar que l'intern es va posar agressiu quan van obrir la cel·la perquè sortís i va propinar una puntada de peu al pit a un funcionari i cops de puny a un altre.

Amb una reixa de ventilació va fer un tall al braç a un dels treballadors i també va colpejar els funcionaris que hi havia allà. Un dels treballadors va rebre una coça a la cara i un altre es va fer mal a les mans en caure-li el pres al damunt.

Finalment, tres treballadors van acabar a la mútua i dos més van ser atesos pels serveis mèdics de la presó.

Segons el sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), dos dels funcionaris ferits van agafar la baixa. L'agressor és un «radical d'ultradreta» que fa dies que amenaçava els treballadors de Brians 2.

Estava a presó per matar a tres persones

L'any 2020, John Musetescu Werberg va cometre tres assassinats a Barcelona. Dos dels homicidis els va cometre en espais tancats i el tercer en ple carrer.

Werberg va cremar a un home al seu pis, va matar a una àvia amb un fort cop al crani dins del seu portal i va apunyalar, enmig del carrer, a un treballador de l'Ajuntament de Barcelona.