Imatge de diverses màquines escurabutxaques, forçades pels lladres

A presó els cinc integrants d'un grup criminal especialitzat en el robatori de màquines escurabutxaques

La banda tenia una gran mobilitat i cometia robatoris en poblacions de totes les demarcacions de Catalunya

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de les Terres de l’Ebre han desarticulat un grup criminal integrat per diverses persones de nacionalitat romanesa, albanesa, italiana i espanyola, d’entre 34 i 53 anys.

Segons ha informat el cos policial, la investigació es va posar en marxa el mes d’abril, després d’una sèrie de robatoris amb força en bars de les comarques del Baix Ebre i el Montsià. Els lladres, principalment, tenien com a objectiu violentar les màquines escurabutxaques i endur-se la recaptació.

Gran mobilitat i robatoris arreu de Catalunya

Les gestions d’investigació van conduir els Mossos a identificar els integrants del grup criminal que hi havia darrere dels robatoris. Posteriorment, es va poder comprovar que disposaven d’una gran mobilitat geogràfica, cosa que els permetia arribar a municipis de tota Catalunya.

La policia catalana, concretament, ha pogut relacionar els arrestats amb 26 robatoris amb força, tots en locals comercials i tres a l’interior de domicilis.

Imatge dels diners, les eines i el material requisat pels Mossos d'Esquadra
Imatge dels diners, les eines i el material requisat pels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Tres detinguts el 9 d'octubre

El passat 9 d’octubre, els agents van poder detenir tres dels integrants del grup, just abans de dur a terme l’operació policial amb entrades i escorcolls als domicilis dels investigats. Els implicats, en aquell moment, tornaven a casa després de cometre un dels robatoris en un bar de Bellpuig, a Lleida.

Durant la detenció, han explicat els Mossos d’Esquadra, se’ls va intervenir una gran quantitat de monedes que havien sostret en aquest robatori, a més d’eines i «estris destinats al forçament de portes i màquines escurabutxaques».

La policia catalana va comissar més de 10.000 euros en efectiu
La policia catalana va comissar més de 10.000 euros en efectiu | Mossos d'Esquadra

 

Milers d'euros en monedes

Hores més tard, els agents van poder arrestar un quart integrant del grup i realitzar quatre entrades i perquisicions als seus habitatges, on es van trobar més de 10.000 euros en efectiu, majoritàriament monedes, a banda d’eines i peces de roba emprades per cometre els actes delictius.

El passat 10 d’octubre, precisament, es va detenir el cinquè membre de la banda. L’endemà, 11 d’octubre, els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge en va decretar l’ingrés a presó.