La mare acusada de «permetre» que violessin la filla de 8 anys a canvi de diners i drogues

Gairebé 10 anys de presó per la mare que va «permetre» que abusessin de la seva filla

La dona també «vexava i humiliava» la petita, la maltractava i l'obligava a presenciar relacions sexuals

L'Audiència de Girona ha condemnat a 9 anys i 9 mesos de presó la mare que va «permetre» que un home abusés sexualment de la filla de 8 anys a canvi de diners i drogues. La sentència recull que la menor va conviure amb els pares biològics a Roses (Alt Empordà) l'any 2008 i la van sotmetre a violència continuada colpejant-la amb pals, fent-li cremades als braços amb cigarrets o ruixant-li el cap amb líquid per matar escarabats.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El tribunal també conclou que la mare «vexava i humiliava constantment la petita amb càstigs i pallisses» obligant-la a menjar de quatre grapes a terra, fent-la desfilar en roba interior o permetent que el pare li orinés a sobre. El calvari no acaba aquí, també la forçaven a presenciar relacions sexuals.

La dona no podrà apropar-se a menys de 500 metres de la seva filla ni comunicar-se amb ella durant 20 anys i la inhabiliten per exercir la pàtria potestat durant quatre anys i mig. En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la víctima amb 30.000 euros.

El pare va morir abans que el cas arribés a judici

Al banc dels acusats s'hi va asseure només la mare perquè el pare va morir abans que el cas arribés a judici. El relat de la víctima al judici va ser esfereïdor i va descriure el calvari de maltractaments, abusos sexuals, humiliacions i vexacions al que la van sotmetre els seus pares biològics al llarg del 2008, l'únic període de la seva vida que va viure amb ells. Aleshores tenia entre 7 i 8 anys.

La víctima va interposar la denúncia l'any 2017, quan ja feia cinc anys que vivia de manera permanent amb la família d'acollida. «La seva situació familiar es va normalitzar, i per fortuna es troba des d'aleshores acollida per una família en què ha trobat l'afecte i suport que de petita no va poder gaudir», argumenta la sentència.

En aquest sentit, el text exposa que va ser en aquest moment quan va tenir la força per «rebel·lar-se contra una situació aberrant» com és «que les persones que l'haurien de protegir fossin, en realitat, els qui l'agredien i permetien que altres ho fessin». 

Vexacions, humiliacions i abusos sexuals

La sentència conclou que mentre la família vivia en un domicili de Roses, la processada «vexava i humiliava constantment» la petita sotmetent-la a «càstigs i pallisses freqüents». El tribunal considera provat que «amb ànim de lucrar-se a costa de la seva filla, fos obtenint diners o droga, la processada va permetre que un individu desconegut la despullés, la tombés bocaterrosa i li acariciés tot el cos, en particular el sexe».

La investigació no va poder determinar qui era aquest home, però la víctima va ser capaç d'ubicar el seu domicili, descriure'l i aportar detalls com el suc que li donava sempre i que la deixava atordida. L'Audiència remarca que els abusos va tenir lloc «en múltiples ocasions», tot i que no s'ha pogut acreditar que el desconegut la violés.

Els pares també van obligar la menor a mirar quan mantenien relacions sexuals i, almenys en dues ocasions, la mare la va ficar dins un cotxe i la va obligar a presenciar com feia fel·lacions a un home.