Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

Presó provisional sense fiança per a l'àvia i la mare del nadó mort a Tarragona

A les dues se les investiga per un possible homicidi

Dijous passat, els Mossos d'Esquadra detenien dues dones per la mort d'un nadó a Tarragona l'any 2020. Les dues dones són l'àvia i la mare de la criatura, de 42 i 20 anys respectivament, que tenen una investigació oberta per homicidi. Doncs bé, aquest dissabte a la tarda, el jutge ja ha pres la primera decisió respecte a les dues detingudes. Concretament, ha estat el jutjat d'instrucció 6 de Tarragona, en funcions de guàrdia, qui ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per a les dues, tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Les dues dones, veïnes de Tarragona i de nacionalitat espanya, van ser detingudes com a presumptes autores de la mort del nadó. Els fets haurien tingut lloc a la mateixa ciutat el març del 2020. La policia catalana va iniciar la investigació el passat 4 de desembre de 2020, quan agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Tarragona van rebre una informació macabra. Segons aquesta, la dona més jove, de 20 anys, hauria quedat embarassada i hauria pogut tenir un nadó cap al març del mateix any, a qui haurien tret la vida i s'haurien desfet del cos del nadó acabat de néixer.

Quatre mesos després, la investigació dels Mossos d'Esquadra va concloure que les dues dones haurien causat la mort al nadó. Per aquest motiu, aquest dijous les van arrestar a la mateixa ciutat de Tarragona, on viuen. El cas encara està sota el secret de les actuacions.

Els Mossos d'Esquadra investiguen una baralla amb tiroteig al barri de la Mina

Els Mossos d'Esquadra estan investigant una baralla amb tiroteig que es va produir ahir divendres, 9 d'abril, pels volts de les 21.00 hores a la via pública del barri de la Mina, situat entre les ciutats de Barcelona i Sant Adrià del Besòs (Barcelonès). 

El cos policial català va ser alertat de la batussa després gràcies a diversos veïns de la zona, que van comunicar que s'estava produint una baralla a la via pública entre un grup de persones el divendres a la nit. A més, segons informaven, els incidents van anar acompanyats de sorolls de «trets» o «detonacions».

Va ser llavors quan diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar a la zona per controlar la situació. Una vegada van ser al barri de la Mina, però, només van poder localitzar una dona ferida. Aquesta presentava ferides «de poca gravetat» i que no estaven relacionades amb armes de foc, tal com han precisat els Mossos aquest dissabte. Més enllà de la dona ferida lleu, els agents no van poder trobar ni localitzat cap més implicat en la baralla que s'havia produït.

D'aquesta manera, els Mossos d'Esquadra han iniciat una investigació per tal de recollir més informació sobre l'incident i, així, mirar de localitzar la resta d'implicats.