Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

A la presó els responsables d'un 'mercat de la droga' a Catalunya

Els arrestats, una parella dominicana sense antecedents, oferien tota mena de substàncies il·legals a Blanes

Desmantellat un mercat de la droga a Catalunya, concretament a la població de Blanes, a la comarca de la Selva. Després de mesos d'investigació, els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona, de 49 i 45 anys, de nacionalitat dominicana i també veïns de Blanes, acusats de traficar amb tota mena de drogues des d'un pis ocupat. Tots dos ja han passat a disposició judicial i jutge ha decretat el seu ingrés a presó.

La investigació policial es va iniciar ara fa uns mesos, quan uns agents dels Mossos d'Esquadra van localitzar un punt molt transitat del carrer Anselm Clavé de Blanes. A partir d'aquest nombrós moviment de persones, van detectar que l'immoble podria ser un punt de compravenda de drogues. A mesura que anava avançant la investigació es va poder constatar que el pis estava ocupat i que s'hi venia tota mena de droga: marihuana, haixix, cocaïna, heroïna i amfetamines.

Tota mena de droga i material divers per poder traficar

Així doncs, el passat 13 de maig, els Mossos van fer una entrada al domicili per comprovar si els indicis que tenien eren certs. A banda de la droga, en l'escorcoll van trobar 18.425 euros en efectiu, justificants d'enviament de diners i nombroses transferències bancàries periòdiques que servirien per blanquejar els ingressos que obtenien de la venda de drogues. 

A més, els Mossos també van intervenir bossetes i embolcalls de droga en plàstic i alumini, cinc telèfons mòbils i plàstics per tallar la cocaïna. Més enllà de tot el material per traficar, els arrestats també tenien a l'entrada del pis ocupat una figura de decoració amb algunes dosis amagades per facilitar una transacció ràpida i sense fer esperar els clients.

Els dos arrestats, ingressats a la presó

D'aquesta manera, els agents dels Mossos d'Esquadra van procedir a detenir l'home i la dona, de 49 i 45 anys respectivament, a qui se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública. Tots dos, de nacionalitat dominicana, són veïns d'aquesta mateixa població de la Selva. Tot i que la parella no tenia antecedents, el passat dissabte dia 15 van passar a disposició judicial i en jutge en va decretar el seu ingrés a presó.