Imatge d'un calabós.

Diversos presos apliquen la 'llei de la presó' a l'abusador d'una nena de 8 anys

L'home va haver de ser traslladat a l'hospital

Dijous de la setmana passada un home va ser detingut i posteriorment empresonat. Es tracta d'un home de 49 anys que ha estat acusat l'agressió sexual a una nena de 8 anys a Navarra. L'home es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança.

El jutge d'Instrucció número 5 de Pamplona va decretar la presó per a l'autor dels fets a causa de la falta d'arrelament familiar i social, unit a la gravetat dels delictes.

L'agressió va tenir lloc el mes d'agost passat, però no s'havia aconseguit trobar el parador de l'home fins ara. L'home sempre canviava d'habitatge pel fet que no en tenia, és el motiu pel qual va portar temps trobar-lo.

Un cop a la presó alguns presos van agredir a l'acabat d'empresonar

Fonts penitenciàries han assegurat que ahir es va produir un aldarull a la presó de Pamplona. Van comunicar que hi va haver un «incident regimental entre interns ahir a primera hora del matí al centre penitenciari de Pamplona».

Diversos interns de la presó, un total de quatre, li van clavar una pallissa a l'agressor. L'aldarull va tenir lloc al matí, durant l'hora d'esmorzar. La baralla es va originar en una sala comuna on conviuen els reclusos.

Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.
Els funcionaris de la presó van aturar la baralla. | CEDIDA

Allí els quatre interns es van abalançar contra l'home i li van donar puntades de peu i diversos cops de puny. El conflicte va durar només uns segons, ja que els funcionaris d'institucions penitenciàries van intervenir per aturar la baralla.

A causa de les lesions provocades, l'home va haver de ser traslladat a un centre hospitalari sota custòdia policial. El van portar a l'Hospital Universitari de Navarra (HUN), lloc on va ser atès per les ferides, principalment ocasionades a la cara.

Hores més tard, l'home va ser tornat a la presó. Els quatre presos que li van clavar la pallissa a manera de «justícia carcerària» van ser aïllats i seran jutjats per un delicte de lesions.

L'agressió a la nena de 8 anys

El dia que va passar el delicte, la nena era en un parc d'Etxabakoitz, un barri de la ciutat de Pamplona. Allà, l'agressor va enganyar la nena i se la va emportar al seu domicili. Aleshores l'home residia a Barañáin.

Un cop a casa seva, l'home va agredir sexualment la menor d'edat. Posteriorment, la va amenaçar i li va dir que la mataria si explicava què havia passat.

Tot i les amenaces, la nena alguns mesos després va confessar tot el que va passar a una professora de la seva escola. Després d'una sessió de sexualitat impartida a classe, la nena es va adonar que ella havia viscut una cosa semblant al que van explicar a la xerrada.

Posterior a això, la Unitat de Protecció d'Atenció Social de la Policia Municipal va iniciar una investigació. Mesos després, la investigació va concloure amb la localització i la detenció de l'agressor.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!