Una infermera amb la vacuna de Pfizer

Informen sobre la primera mort relacionada amb una de les vacunes

Alarma a Nova Zelanda, un país amb una gestió exemplar durant la pandèmia de la Covid-19

Nova Zelanda està neguitosa a causa de la mort d’una dona després de vacunar-se amb la dosi de Pfizer. La neozelandesa va perdre la vida després de l’aplicació d’una dosi de la vacuna de la companyia farmacèutica. Les autoritats del país n’investiguen les possibles causes. 

En paraules del comitè independent de Nova Zelanda es tracta del primer cas de mort al país relacionat amb la vacuna d’aquest laboratori. Cal assenyalar que la missió d’aquest grup d’experts és monitorar la seguretat de les vacunes contra el coronavirus

La raó oficial de la mort no ha quedat clara. Malgrat tot, el comitè va apuntar que «probablement» va ser provocada per una miocarditis, una inflamació del múscul cardíac. És un efecte secundari poc comú d’aquesta vacuna, però que en alguns casos pot donar-se.

Tot i això, el comitè no va descartar que altres contratemps mèdics també poguessin haver sigut decisius amb aquesta vacunació de Pfizer. 

Nova Zelanda registra la seva primera mort per la vacuna de Pfizer

«El cas de la mort d’aquesta dona va ser referit al forense. La causa de la mort no ha estat determinada fins al moment. El CV-IBSM, la Junta Independent per la Vigilància de la Seguretat de la Vacuna contra la COVID-19, considera que la miocarditis va ser provocada probablement per la vacunació», va afirmar en un comunicat el Ministeri de Salut neozelandès.

El CV-IBSM va veure que la dona, d’edat desconeguda, patia un altre tipus de problemes mèdics. Aquests haurien sigut decisius a la seva posterior mort. A més a més, van apuntar que els beneficis de la vacunació amb la dosi de Pfizer generen menys perill que tenir la Covid o patir una miocarditis.

Fa un mes, l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va verificar un «possible vincle» entre les vacunes i la miocarditis. Van relacionar les dosis basades en ARNm per Pfizer i Moderna, i alguns casos estranys de miocarditis i pericarditis després de la vacunació. Com a conseqüència, això va provocar que l'organisme a l'esmentat organisme els tingués més en compte com a efectes secundaris dels seus fàrmacs. 

La miocarditis, possible causa de la mort de la neozelandesa vacunada amb Pfizer

La miocarditis és una inflamació del múscul cardíac. Per altra banda, la pericarditis és una inflamació de la membrana que cobreix el cor. Els símptomes d’aquestes afeccions inflamatòries poden ser molt variables. Normalment engloben dificultats per respirar, batecs del cor intensos amb palpitacions i mal al pit. 

D'altra banda, Nova Zelanda ha inoculat la pauta completa de la vacuna Pfizer a uns 1,2 milions d'adults. Aquest país té cinc milions d'habitants i el govern pretén acabar la seva campanya d'immunització a finals de 2021.

Nova Zelanda compta amb 3263 casos confirmats de coronavirus i 26 morts des del principi de la pandèmia, a principis de 2020. El govern de Jacinda Ardern baralla contra un brot amb la variant delta que ha hagut de confinar el país fins aquest dimarts 31 d'agost.

Així, el govern de la dirigent laborista va confinar a tots els ciutadans de país el passat 17 d'agost. La raó va ser la detecció d'un cas de transmissió comunitària a la ciutat d'Auckland. Aquest va ser el primer cas en el territori des del 28 de febrer. 

Nova Zelanda, un dels països desenvolupats amb la taxa de vacunació més baixa, havia estat un exemple per la seva excel·lent gestió de la pandèmia. El govern neozelandès va fer un tancament total de fronteres i va dur a terme confinaments durs i llargs en el temps que van ser molt beneficiosos pel conjunt del país.