Tomás Blanch, Toniii 11, junto a su madre

Tomiii, el nen d'11 anys que va complir el seu somni abans de morir

Tenia un tumor cerebral que l'impedia moure les extremitats, però volia triomfar a la xarxa i ho va aconseguir

Es deia Tomàs Blanch, però per a milions de persones sempre serà «Tomiii 11». Aquest és el sobrenom amb què aquest nen xilè es va donar a conèixer a Internet i amb el qual va conquistar molta gent. Ha mort a 11 anys, després d'haver fet realitzat el seu somni: ser youtuber.

Tomàs Blanch patia una malaltia congènita i avui, malauradament, ha mort. 'Meganoticias', un mitjà de comunicació xilè, ho ha revelat a través de fonts properes de l'infant. La notícia ha suposat un cop dur per tots els admiradors que tenia arreu del món.

El nen tenia un tumor cerebral que l'impedia moure les extremitats i que li havia provocat la ceguesa d'un ull. Vivia amb els seus pares a Xile i el gener de 2021 va iniciar una prometedora carrera com youtuber. Amb només 40 vídeos, va aconseguir acumular més de vuit milions de subscriptors.

La història d'aquest nen d'11 anys va commocionar els usuaris de la xarxa i els seus continguts sumaven milers de visites. Parlava de les seves aficions, saludava les seves mascotes i feia transmissions de videojocs. El nom de «Tomiii 11» aviat va començar a ser molt conegut.

De fet, tenia el rècord de major creixement orgànic en la història de Youtube. Al principi, no es podia creure la velocitat amb què el seu compte pujava de visites i subscriptors. En un sol dia va passar de 32 a més de dos mil, i en una setmana ja tenia més de 3,4 milions de seguidors.

Tomàs ha estat el youtuber que ha aconseguit més subscripcions en menys temps: 2,5 milions de seguidors en menys de 48 hores. Avui dia, el seu compte té registrats 8,4 milions de subscriptors. El somni de Tomàs era fer-se popular a la xarxa, cosa que va poder complir amb escreix abans que la seva malaltia se l'emportés.

El dia més feliç de la seva vida

Els continguts que penjava «Tomiii 11» eren molt senzills, però van aconseguir arribar al cor de milions de persones. El seu èxit va captar l'atenció de famosos i influencers, que van promocionar el canal de Tomàs. Quan van saber que estava malalt i que volia ser famós a Internet, van voler posar el seu granet de sorra.

La seva història es va estendre ràpidament i, en pocs dies, va passar el miracle. Quan va arribar al milió de subscriptors, els seus seguidors van demanar a Youtube que li enviés la placa de reconeixement. Tomás va rebre el trofeu d'or al juny i va penjar la imatge a Instagram per recordar el dia més feliç de la seva vida.

«Gràcies papus, m'acaba d'arribar la placa d'or, la vaig guanyar gràcies a vosaltres, us estimo molt», va comentar en la seva publicació. El nen va compartir una foto al costat dels seus pares, que han estat el seu gran suport durant tots aquests anys. Avui comparteixen el dolor de la seva pèrdua al costat de tots els seguidors que va aconseguir.

Els seus pares, un gran suport

Gràcies als seus continguts senzills i sincers, Tomàs va conquerir el cor de milions de persones. Però no se li va pujar la fama al cap i sempre va voler agrair als seus fans i als seus pares el suport rebut. Era conscient que sense ells aquest miracle no hagués estat possible.

«És un canal on la gent no sap què fa, però al final és un bon projecte. Té una setmana i ja té 25 subscriptors», va dir Tomàs just després d'obrir el seu compte. El seu pare el va ajudar a fer-ho i a promocionar els continguts, una embranzida inicial clau perquè el projecte s'enlairés.

A més del botó d'or, el nen també va aconseguir el Copihue d'Or. Un premi que reconeix els millors 'streamers' de Xile. Alguns dels nominats al premi van renunciar la possibilitat de guanyar perquè «Tomiii 11» fos triat.

En les últimes setmanes, el youtuber havia compartit amb total naturalitat i franquesa la difícil situació que travessava. Els fans van poder seguir amb preocupació, però també amb esperança, els problemes de salut del menor. Avui s'han despertat amb la pitjor de les notícies, la mort del seu ídol.