Imatge d'una persona detinguda

Detenen a Lleida un home per cinc robatoris violents a persones grans

La investigació es va iniciar el passat mes de juliol arran de diverses denúncies

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dilluns a Lleida un home de 48 anys com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència i intimidació, segons ha explicat la policia catalana en un comunicat aquest dimarts. La investigació es va iniciar a principis de juliol, arran de diversos robatoris on el presumpte autor arrencava violentament les cadenes del coll.

Aquestes estrebades acabaven «produint lesions en el coll en algunes víctimes i fugia del lloc ràpidament». En tots els casos investigats, les víctimes, de 70 a 90 anys, «eren abordades per darrere, aprofitant que entraven en el portal dels seus domicilis o en parades d'autobús en una zona al voltant de la plaça Europa i la zona baixa de Prat de la Riba» de la capital del Segrià.

Identificat gràcies a la descripció aconseguida durant la investigació

Durant les perquisicions, els agents dels Mossos d'Esquadra van obtenir una descripció del presumpte autor dels fets i el passat divendres una patrulla de la Guàrdia Urbana de Lleida el va identificar en un carrer del municipi.

Aquest dilluns al matí, els agents van detenir al presumpte autor dels fets, i després de realitzar una entrada i un registre en el seu domicili van trobar roba i elements identificatius que també van ser reconeguts per denunciants i testimonis.

El detingut, amb diversos antecedents, passarà pròximament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, mentre que la investigació continua oberta, ja que no es descarten noves imputacions per altres fets no denunciats.

Un detingut per robar adobs i productes fitosanitaris al Segrià

D'altra banda, el passat diumenge, els Mossos d'Esquadra van detenir un veí de Lleida, de 64 anys i de nacionalitat espanyola, per robar adobs i productes fitosanitaris en un magatzem de Sudanell, a la comarca del Segrià. El propietari del magatzem va sorprendre el suposat lladre 'in fraganti' i els va retenir fins que va arribar una patrulla de la policia catalana.

El detingut va trencar el cadenat de la porta del magatzem, tipus container metàl·lic, i havia robat 10 sacs d'adob i productes fitosanitaris. El material va ser retornat i dipositat novament al magatzem, mentre que l'home va quedar detingut com a suposat autor d'un delicte de robatori amb força.

L'arrestat, amb antecedents policials, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria.