Imatge d'arxiu d'un vehicle policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Baralla multitudinària i ridícula entre clients i cambrers en un restaurant de Barcelona

La petició dels cambrers d'un restaurant del Port Olímpic a uns clients que fumaven a l'interior de l'establiment va engegar una situació violenta que va acabar amb una pallissa al mig del carrer

Fa prop d'una dècada que a l'Estat espanyol està prohibit el consum de tabac a l'interior dels locals d'hostaleria i restauració. Tot i això, sumada la situació epidemiològica i el perill que implica fer-ho, hi ha gent que avui en dia encara ho fa. És el cas d'uns clients del restaurant La Barca de Salamanca, situat al Port Olímpic de Barcelona, on una disputa pel consum de tabac va generar una baralla multitudinària.

Uns quants clients que menjaven en una taula del restaurant es van engegar uns cigarrets a l'interior del restaurant, i davant això, els cambrers els van demanar que els apaguessin. Segons 'Barna Diario', això va provocar una discussió que va se'n va anar de mare. Els clients van començar a llençar plats i gots de vidre enlaire i van començar a pegar-se amb els cambrers.

Els cambrers van apallissar un client

Els treballadors van aconseguir treure els clients del carrer, segons es pot veure en les imatges enregistrades per un altre client de l'establiment no implicat en el conflicte. Un cop al carrer, la baralla va continuar i es va fer grossa. Les imatges mostren la violència de la situació, on es percep que el gran nombre de cambrers vestits de blanc apallissen un home que rep diverses puntades i cops de puny.

Els encarregats del restaurant van avisar la Guàrdia Urbana, que va obrir una diligència per danys materials a la propietat. A més, es cerca un vehicle, que una de les famílies afectades per la baralla va descobrir que li havia estat robat. 

Dues morts per baralles com aquestes els últims cinc anys

No és la primera ocasió que es produeixen incidents violents en zones d'oci com la del Port Olímpic, una de les que rep més afluència de Barcelona. Les baralles, entre homes majoritàriament, s'acostumen a produir en plena matinada, i inclús han provocat la mort de persones. És el cas d'un home de 29 anys que va morir el gener del 2016 al mateix Port Olímpic, arran d'una discussió en què va acabar apunyalat. Tres anys després, el 2019, moria a l'hospital Clínic un altre home ferit al carrer de Marina.