Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un guàrdia civil i de Malen, l'adolescent desapareguda a Mallorca el 2013

Rere les últimes passes de Malen: l'estranya desaparició d'una noia de quinze anys

Segueixen buscant la jove, que va desaparèixer fa més de set anys a Mallorca

Malen Zoe Ortiz Rodríguez és el nom complet de l'adolescent de quinze anys que va desaparèixer el 2 de desembre de 2013 a Calvià (Mallorca) i que avui continua sense aparèixer.

La família i investigadors no desisteixen a trobar-la. És per això que no han parat de fer indagacions, tot i que el cas de Malen està arxivat judicialment.

Aquesta investigació avui torna a agafar protagonisme. Tot perquè la periodista Mayka Navarro ha volgut fer un repàs de l'estranya desaparició de la menor per al diari 'La Vanguardia'.

Malen va desaparèixer després de sortir de l'institut

Va néixer a Mendoza (Argentina), tot i que amb només tres anys se'n va anar a viure a Mallorca amb els seus pares, Alejandro i Natalia, i el seu germà, Bruno. Els progenitors aviat es van separar i la vida de Malen va patir revés molt dur. La seva mare va marxar a Tailàndia i ella es va quedar a Mallorca amb el seu pare, amb qui no tenia bona relació, segons explica la periodista.

Aquestes situació, tal com ella va explicar a les xarxes socials, la va portar a tenir problemes amb les drogues i fins i tot a intentar suïcidar-se.

No obstant això, quan el 2013 se li va perdre la pista, sembla que havia trobat l'estabilitat en tots els sentits. Sortia amb un noi de disset anys, Dani, i volia estudiar Belles Arts. És més, tenia somnis, com ara posar en marxa el seu propi estudi de tatuatges i viatjar a la seva terra natal.

Però tots aquests projectes i il·lusions es van esfumar el 2 de desembre de fa vuit anys, quan va desaparèixer després de sortir de l'institut.

Se li va perdre la pista quan anava a dinar amb el seu nòvio

Aquell dia, Malen havia quedat per dinar amb el seu nòvio, Dani. Així doncs, va agafar l'autobús per a reunir-se amb ell després d'enviar un missatge al seu pare dient-li on anava.

Pel que sembla, la jove es va equivocar de parada i va baixar en una de posterior a la que li tocava. En concret, va baixar de l'autobús davant d'un planter situat al passeig de Magaluf, a la rotonda d'Els Pirates. I allà va ser l'última vegada que se la va veure amb vida.

Les càmeres de seguretat van gravar les últimes imatges de Malen

Mayka Navarro narra a 'La Vanguardia' que les càmeres de seguretat del planter la van gravar baixant del vehicle públic. En les imatges s'aprecia que portava una motxilla rosa i un monopatí.

Això sí, les següents càmeres instal·lades a la zona ja no van aconseguir captar-la. Entre aquestes i les anteriors és on desapareix. Sí, 's'esfuma' misteriosament en qüestió de pocs metres.

Diversos sospitosos van ser investigats

Res més notificar-se que Malen havia desaparegut, es va iniciar una investigació que va fer que diverses persones fossin analitzades en profunditat. En efecte, uns d'ells van ser el seu nòvio i un home d'edat avançada que vivia al costat del planter i que havia tingut altercats amb diverses joves a qui havia fet comentaris pujats de to.

No obstant això, no es van trobar indicis que cap d'ells pogués estar darrere del que havia passat.

Des de llavors, es van seguir diferents pistes que no van dur a cap port. Ens referim per exemple, a missatges enviats des del compte de Facebook de la noia, el qual havien hackejat.

Es van dur a terme cerques massives per diferents llocs de la zona i es van rastrejar a consciència penya-segats i llacs. Es van interrogar molts testimonis i sospitosos, i fins i tot el pare va oferir diners a canvi de pistes fiables sobre la seva filla.

Actualment, Malen continua desapareguda. S'ha descartat que desaparegués de manera voluntària i s'especula sobre la possibilitat que pugés al cotxe d'algú conegut i que això provoqués aquesta situació tan tràgica.

Com hem dit, el cas està arxivat, però la seva família, especialment la materna, segueix obstinada a trobar-la. I també alguns investigadors que continuen fent gestions per a trobar-la.