El padre de Yeremi Vargas, Juan Francisco

Arrestat el pare de Yeremi Vargas: denunciat per la seva filla de 13 anys

L'home ha estat detingut després de la denúncia de la menor, però ha estat posat en llibertat provisional

Juan Francisco Vargas, pare de Yeremi Vargas, ha estat detingut per una presumpta agressió sexual a la seva filla de 13 anys. El jutge l'ha posat en llibertat provisional amb mesures d'allunyament.

Yeremi Vargas va desaparèixer fa 14 anys mentre jugava en un descampat a prop de casa. Aleshores tenia set anys i, encara que el cos mai va aparèixer, la policia va concloure que el menor va ser segrestat i assassinat aquella mateixa tarda. Anys després van detenir el principal sospitós, un pederasta anomenat «El Rubio».

Catorze anys després de la desaparició del seu fill, Juan Francisco s'enfronta ara a una greu acusació d'abusos sexuals per part de la seva pròpia filla. En les últimes hores, ha passat a disposició judicial, tot i que s'ha negat a declarar. El jutge l'ha posat en llibertat provisional amb mesures cautelars.

Juan Francisco va ser detingut la matinada de dilluns pels agents de la Policia Nacional. Es va negar a declarar i va ser portat davant del jutge a primera hora d'aquest matí. Ara es troba en llibertat, encara que no podrà apropar-se a la menor mentre duri la investigació del cas.

Juan Francisco, sota la lupa

Juan Francisco Vargas ja va estar sota la lupa després de la desaparició del seu fill. L'acusaven de ser el responsable del segrest del menor, ja que diversos testimonis asseguraven haver-lo vist a l'Opel Corsa blanc a què va pujar Yeremi. Ell ho va negar tot i va assegurar ser víctima de l'entorn de la mare.

Quan es va produir la desaparició, els pares de Yeremi estaven separats i el Juan Francisco va ser investigat per la una presumpta implicació. No obstant això, els agents no van trobar cap indici contra el progenitor del menor desaparegut. Tot es va tractar, en la seva opinió, d'una venjança orquestrada.

Segons Juan Francisco, el dia que va desaparèixer Yeremi, ell es trobava lluny del lloc dels fets. Havia decidit posar una mica de distància per evitar conflictes amb la mare. «Podia haver-los anat a recollir, però com que la separació era recent, vaig deixar que passés una mica de temps».

Ell va ser qui va decidir deixar la relació i des de llavors se sentia assenyalat. «Diuen que sóc un traficant, que vaig segrestar el nen, però la relació amb el meu fill era molt bona», va aclarir el pare. La Guàrdia Civil va poder situar-lo en el lloc on assegurava haver estat el dia de la desaparició del menor.

El pare defensa la seva innocència

El pare de Yeremi Vargas sempre ha defensat la seva innocència sobre la desaparició del seu fill. «Son veïns i amics de la família materna», va assenyalar Juan Francisco davant l'allau d'acusacions. No obstant això, estava convençut que la seva exdona i mare de Yeremi mai havia dubtat de la seva innocència.

A més, Juan Francisco va denunciar que no el deixarien veure el seu altre fill i que l'amenaçaven amb no anar a la policia. «Em van dir que no denunciés perquè el cas de Yeremi no empitjorés», ha declarat. Al seu torn, l'home sempre va tenir esperances per trobar el seu fill.

Yeremi Vargas va desaparèixer el 10 de març de 2007 mentre jugava en un descampat a prop del seu domicili familiar a Vecindario, a Santa Lucía de Tirajana (Gran Canària). La sospita va recaure sempre en un cotxe blanc que havia estat vist rondant per allà. Creien que l'havien segrestat.

La investigació va quedar en punt mort fins al 2012, quan van aparèixer noves proves. La policia va manejar totes les hipòtesis possibles, des de la venjança familiar fins a la pederàstia i el tràfic d'òrgans. El 2016 es va detenir el principal sospitós, Antonio Ojeda «El Rubio».