Un agent dels Mossos d'Esquadra al costat d'un vehicle del cos policial

La mare de la menor d'Igualada després de la detenció: «Estem en xoc»

Les primeres paraules de la mare de la víctima

Es tractava d'una de les investigacions més complicades que havien fet mai els Mossos d'Esquadra. No hi havia indicis, només el testimoni d'una nena de 16 anys que havia estat brutalment violada la nit de la Castanyada de 2021. Cinc mesos després, però, els Mossos han detingut un home a Igualada presumptament relacionat amb la brutal violació a la menor. 

L'arrest s'hauria produït abans de les sis del matí, segons han explicat fonts properes. Els Mossos estan escorcollant des de primera hora del matí el domicili de l'arrestat, al carrer Sant Sebastià d'Igualada, amb ell present. 

La família de la nena, de fet, continua en xoc. Així ho ha explicat la mateixa mare de la menor a 'Informativos TeleMadrid'. Segons explica, la família s'ha assabentat també avui mateix de la detenció i ha relatat: «Ella (la nena i víctima de la violació), jo i tota la família estem en xoc». 

La mare, a més, ha celebrat que «per fi s'ha fet justícia». «Divina i policial», ha afegit a Catalunya Ràdio.

La dona ha explicat que els Mossos l'han trucat a primera hora del matí per informar-la que havien detingut el presumpte agressor de la seva filla i ha assegurat que no s'ho creia. Ha explicat que han estat uns mesos de molta incertesa i molt durs.

Sobre l'estat de la seva filla, ha dit que ha tingut moments «de tot» i ha reconegut que el procés de recuperació serà llarg.

Una investigació «molt, molt complexa»

Es preveu que l'escorcoll s'allargui hores. La Unitat Central d'Agressions Sexuals de la Divisió d'Investigació Criminal es va encarregar d'investigar el cas, que continua sota secret de sumari.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha posat en valor la feina d'investigació que ha fet la policia catalana i que ha permès arribar a la detenció d'aquest dijous. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que ha estat una tasca «molt i molt complexa» i ha insistit que «mai es deixa una investigació», sinó que es treballa amb discreció. 

«Avui la nostra societat és una mica més justa», ha afegit Elena a les xarxes socials.

El conseller ha explicat que la víctima ha estat acompanyada en tot moment pel cos policial i que també ho està aquest dijous, amb motiu de la detenció.