El principal problema en la desaparició de la jove Marta Calvo

Descarten que Jorge Ignacio sigui un assassí en sèrie

Marta Calvo va desaparèixer fa dos mesos, el passat 7 de novembre, al poble de Manuel (València), i des de llavors els investigadors no han aconseguit buidar els dubtes existents sobre les seves últimes hores, a les quals s'han sumat nous interrogants, com per exemple si el principal sospitós pot ser un assassí en sèrie o si va faltar diligència en la recerca de la denúncia en les primeres hores.

Mentrestant, avui es manté la recerca de les seves restes, que no han pogut ser trobades, mentre continua a la presó preventiva Jorge Ignacio P.J., de 38 anys, el principal sospitós d'haver-la matat.

L'últim que els seus familiars van saber de Marta Calvo, natural d'Estivella (València), va ser que va anar a Manuel, una petita població de l'interior d'aquesta província, perquè havia quedat amb un home. Dos dies més tard, la seva mare es va personar a l'habitatge de l'acusat, on la va conduir l'última comunicació que va tenir amb la seva filla, un missatge de WhatsApp amb aquesta localització. El suposat autor del crim li va dir que no la coneixia.

La denúncia es va produir el dia 9, però segons la mateixa Guàrdia Civil, fins a diversos dies més tard no es va iniciar la cerca de les restes, un possible retard en les actuacions que podria obeir a una mala coordinació entre els cossos de seguretat, encara que aquest extrem no ha estat confirmat per les fonts de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana consultades.

Les fonts citades han explicat a EFE que el delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha convocat des del moment en què va començar la recerca, tres reunions amb comandaments de Policia i Guàrdia Civil «per a millorar la coordinació, encara que no ha obert cap expedient disciplinari».

El sospitós, que es va lliurar el 4 de desembre, va declarar que la mort de Marta es va deure a un accident provocat per un consum excessiu de cocaïna. A això se suma l'aparició de nous casos d'introducció d'aquesta droga en els genitals de prostitutes (el que es coneix com a «festa blanca» en aquest entorn). Això ha portat a Policia i Guàrdia Civil a investigar altres fets similars, que podrien sumar un total de sis, per ara. En qualsevol cas, de moment el subdelegat del Govern, José Roberto González Cachorro, ha descartat que pugui parlar-se d'un assassí en sèrie.

Hi ha tres denúncies per casos similars

Fins a tres dones han denunciat davant les forces de seguretat que van sofrir una situació semblant a la qual va poder patir Marta Calvo. I a elles se suma el cas d'una prostituta d'origen brasiler morta l'abril de 2019 en el barri valencià de Russafa, per la qual ja va ser detingut el sospitós de la mort de Marta. El jutge del cas ha decidit reobrir-lo. Jorge Ignacio P. va ser detingut i investigat per la Policia Nacional en relació amb aquesta mort. Diverses càmeres de seguretat van enregistrar les imatges d'aquest colombià de 38 anys accedint i sortint del domicili on es va citar amb la morta.

La Policia Nacional investiga també la mort d'una sisena dona, una altra prostituta, que va morir al juny també en el barri de Russafa, aparentment per sobredosi de cocaïna després d'haver mantingut relacions amb un client, encara que en aquest cas no hi ha seguretat fins al moment que demostri que aquest client fos Jorge Ignacio P.

A aquesta llista se sumen noves sospites que van més enllà de la Comunitat Valenciana, a altres ubicacions de Catalunya, Madrid i Itàlia a les quals va viatjar l'acusat, segons la Delegació del Govern.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari