Una professora d'una guarderia de la Xina enverina 25 alumnes i un mestre

La mestra va utilitzar nitrit

Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
La professora ha estat condemnada a mort  | PIXABAY

El nitrit és un material molt perillós i cancerigen que pot fer molt mal al fetge i els ronyons. Doncs bé, una professora d'una guarderia de la Xina va donar per esmorzar a un mestre i als 25 nens i nenes de l'escola on treballava aquesta substància química. Poc després, els pares d'un dels infants afectats per l'enverinament van anar al centre alertats pel director de col·legi, que va informar que la filla no parava de vomitar. En arribar, es van trobar la nena i altres estudiants inconscients. Els alumnes van haver de ser hospitalitzats i un d'ells va morir per intoxicació.

El cas va tenir lloc el març del 2019 i ara, segons informa el diari xinès en anglès Global Times, la professora de la guarderia ha estat condemnada a mort pel jutjat de la localitat de Jiaozou, situada a la província de Henan. Tal com indica el citat mitjà, no era la primera vegada que la condemnada cometia un acte d'aquesta mena. L'any 2017 va tractar d'enverinar amb nitrit el seu home després d'una discussió de parella encara que només va patir lesions lleus.

 

Un nen de 6 anys per la vida a causa d'un patogen molt estrany

Josiah McIntyre, un nen de 6 anys de Texas, als Estats Units, ha mort a causa d'un patogen molt estrany. L'infant va traspassar després de beure aigua potable d'una font pública que ha provocat que contregui una ameba menja-cervells. Es tracta d'una ameba que pot sobreviure i reproduir-se en la naturalesa sense la necessitat de viure en un cas i que causa una meningoencefalitis amebiana primària, una infecció en el sistema nerviós central.

Els fets van tenir lloc el mes de setembre, segons el diari The Sun, i els principals símptomes associats a l'ameba menja-cervells són la febre, el vòmit o forts maldecaps. Després de la seva mort, les autoritats americanes van començar a prendre mostres de l'aigua potable i tres d'elles van donar positiu per contenir material genètic relacionat amb la Naegleria Fowleri, l'ameba menja-cervells. Després d'això, es va ordenar no utilitzar l'aigua potable de les fonts de diverses poblacions, ni tan sols per a banyar-se.


Comentaris

envia el comentari