La cara B del Sant Joan: Mor un gos en saltar atemorit des d'un quart pis

La protectora Aixopluc de Manresa recorda que no és un cas aïllat i obre debat sobre els petards

Petards en una revetlla de Sant Joan a Barcelona.
La protectora Aixopluc de Manresa recorda que no és un cas aïllat i obre debat sobre els petards | Catalunya Diari

La revetlla de Sant Joan deixa cada any dures històries de gossos que perden la vida per la gran por i nerviosisme que els provoca el soroll dels petards. Enguany la protectora d'animals Aixopluc de Manresa (Bages) planteja si és necessari fer patir d'aquesta manera els animals per uns segons de diversió. I ho fa amb una dura imatge: un gos mort després de saltar des d'un quart pis, atemorit pels petards.

«Disculpeu la duresa d'aquesta publicació, però potser aquesta és l'única manera de fer reflexionar aquells que encara es diverteixen llençant petards», escrivien aquest dimecres als seus perfils a les xarxes socials per acompanyar la foto, que esgarrifa. «Ha saltat des d'un quart pis i, agonitzant, ha recorregut 200 metres com ha pogut fins que s'ha mort», detallen a la publicació.

No és un cas aïllat, recorden

La protectora té clar que la causa de la mort del gos han estat els petards. «Va entrar en pànic i va acabar saltant», lamenten, recordant que són molts els gossos que pateixen cada any la revetlla i que, alguns, no sobreviuen: «Cada Sant Joan recollim gossos atropellats que han fugit espantats o que han mort d'infart a causa dels petards».

S'obre doncs de nou el debat entre els qui pensen que cal erradicar els petards per evitar la crua situació que viuen els gossos i els qui són partidaris que els propietaris prenguin mesures com donar pastilles als seus gossos o portar-los en habitacions insonoritzades durant la nit de Sant Joan.

L'infern dels gossos se suma malauradament a la crueltat humana d'algunes persones que porten a terme veritables horrors cada 24 de juny. Aquest any, sense anar més lluny, s'ha trobat un gat malferit a Reus després que algú fes esclatar-li un petard a la cara


Comentaris

envia el comentari