Imatge d'Esther López a La Maña, on va desaparèixer.

La prova que pot ser definitiva sobre Esther López: què van amagar els sospitosos

La Guàrdia Civil investiga una altra parada que va fer el vehicle que va deixar Esther López a prop del restaurant La Maña i que els sospitosos havien ocultat

Passen els minuts, les hores i els dies. Esther López, desapareguda fa 23 dies, continua en parador desconegut. Després de declaracions molt confuses i molts dies de recerca estèril, la Guàrdia Civil ha trobat un nou fil per tirar.

La benemèrita investiga ara una altra parada que va fer la nit del 12 de gener el vehicle que va deixar Esther López a prop del restaurant La Maña, a Traspinedo. Segons avança 'La Hora de la 1' , els investigadors han descobert que, abans que el cotxe parés i deixés Carolo a La Maña, es va aturar entre «12 i 15 minuts».

Després d'aquesta desconeguda parada van arribar a La Maña. Va ser allà on va baixar un dels dos homes que anava al cotxe amb Esther, suposadament Carolo, i la noia va seguir al cotxe amb Óscar. Posteriorment, Esther López baixaria a uns «400 o 500 metres» de La Maña, en una zona plena d'arbres.

Fragment del vídeo que Miguel López ha publicat per intentar trobar la seva filla.
Esther López, amb el seu pare a la foto, va fer una parada fins ara desconeguda abans d'arribar a La Maña. | Xarxes socials 

La versió contradiria el relat inicial d'Óscar, amic d'Esther López, la versió del qual va oferir més dubtes.

Les càmeres de seguretat, claus

Segons avança 'La Hora de la 1', les càmeres «capten amb força nitidesa el que va passar a la zona de La Maña». Tot i això, tenen més dificultat per veure què va passar al punt on es baixaria Esther, a mig quilòmetre del restaurant esmentat.

Avui dia, la Guàrdia Civil revisa els enregistraments de les càmeres de trànsit d'un pal situat als voltants de la Maña i una altra del restaurant. Podrien demostrar si les versions dels investigats s'atenen a la realitat.

Esther López i un mapa de fons.
Esther López, al lloc on va ser vista per última vegada. | CatalunyaDiari 

Així mateix, 'El Programa de Ana Rosa' ha anat més enllà aquest matí i asseguren que les declaracions dels dos homes, Óscar i Carolo, són estranyament confuses. «Els amics expliquen mitges veritats o mitges mentides. Tenim un cercle reduït format per Óscar, Carlos i Luis, que són les persones que van estar amb ella durant aquestes hores crítiques on se li perd el rastre. Coneixem que ells no han explicat tot el que saben», diu el periodista Israel López.

«Un dels sospitosos ha canviat de versió diverses vegades. Els dos homes que van passar la nit amb ella van efectuar una parada a un altre lloc abans d'anar al lloc on va desaparèixer». Afegien a Telecinco per donar veracitat a la notícia avançada per La 1.

La nova línia contradiu la versió d'Óscar

Una nova línia que contradiu la versió inicial d'Óscar, l'amic que conduïa aquella nit. Tot i que la Guàrdia Civil no va trobar ni rastre d'Esther López al vehicle d'Óscar després de la desaparició, segueix sent el «gran sospitós» de la investigació.

Una de les batudes a Traspinedo, Valladolid.
Segons Óscar, Esther López va trigar 45 minuts a recórrer una distància de 100 metres. | Cedida 

La Guàrdia Civil posa el focus a Óscar per una raó molt clara: la seva declaració després de la desaparició d'Esther va ser molt confusa. Va assegurar que aquella nit van deixar Carolo a les 02:45 hores al restaurant La Maña. Després va afegir que 45 minuts després va deixar Esther López a la cruïlla del Romeral.

Esther, segons la seva versió, hauria trigat tres quarts d'hora a recórrer una distància de 100 metres. Cosa que no quadrava a la Guàrdia Civil. Ara, les investigacions insisteixen que el cotxe hauria fet una altra parada de 15 minuts: un fet que podria ser clau per esdevenir el cas.