Dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint una persona

Detenen l'home que va agredir una dona de 95 anys a Figueres: el jutge l'envia a presó

La dona, que va haver de ser operada, ha evolucionat favorablement i ja ha rebut l'alta

Els Mossos d'Esquadra han detingut el suposat autor de l'agressió sexual a una dona de 95 anys la nit del 21 de gener a Figueres. Arran dels fets, la policia catalana va obrir una investigació i aquest dijous a la tarda el van localitzar a Sant Pere Pescador (Alt Empordà). Després d'identificar-lo, van traslladar-lo a la comissaria per interrogar-lo i l'home, de 31 anys i de nacionalitat gambiana, va reconèixer haver entrat al domicili de la víctima.

En aquest moment, els agents que l'interrogaven van aturar la declaració i el van arrestar. A partir d'aquí, ja detingut, es va negar a declarar. Aquest divendres, el jutjat d'instrucció número 6 de Figueres ha ordenat la presó provisional comunicada i sense fiança per a l'arrestat. El jutge considera que hi ha risc de fuga, ja que el detingut és de nacionalitat gambiana i no acredita arrelament ni xarxa de contactes a Catalunya.

En la seva interlocutòria, el magistrat considera que ha quedat provat que l'home, que respon al nom d'Omar J., va masturbar la dona provocant-li ferides en els teixits de la vulva i de la vagina. Davant aquests fets, la causa està oberta per un delicte de violació amb la concurrència de la vulnerabilitat de la víctima a causa de la seva edat.

La dona, que viu sola, va avisar els serveis sanitaris activant el medalló de teleassistència

Els fets van tenir lloc el passat 21 de gener, poc abans de la mitjanit, a Figueres, quan l'arrestat, que anava encaputxat, va entrar al pis de la víctima a través d'una finestra. Un cop allà, va abusar de la dona, provocant-li diverses ferides de gravetat. Després de l'agressió, va la ser la mateixa víctima, que viu sola, qui va avisar els serveis d'emergències activant el medalló de teleassistència.

Arran de l'avís, els sanitaris es van desplaçar fins al domicili on van trobar la dona amb ferides greus a la vulva i a la vagina. Finalment va ser traslladada a l'Hospital de Figueres, on va ser operada d'urgència. La seva evolució ha estat favorable, ja ha rebut l'alta hospitalària i ara ha ingressat al sociosanitari Bernat Jaume de Figueres per acabar de recuperar-se totalment.