Puigdemont inicia la batalla contra el Canadà per vetar el seu viatge al Quebec

El Tribunal federal decidirà si anul·len la denegació d'entrada al país

Puigdemont lo millor del món
Puigdemont hauria estat convidat al Canadà, però el país el va vetar | Catalunya Diari

L'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, ha presentat un recurs al Tribunal Federal del Canadà amb motiu de la denegació del permís a entrar a aquest país. Puigdemont hi volia viatjar després que la Société Saint-Jean Baptiste el convidés. 

Segona vegada que és vetat

Stéphane Handfield, advocat de Puigdemont, ha estat l'encarregat de presentar el recurs, on reclama que s'anul·li el que va decidir el Departament d'Immigració de rebutjar la petició d'entrada al Canadà. El recurs ha estat presentat al Tribunal federal, ja que aquest és qui té capacitat d'anul·lar-la i fer que es torni a tramitar, encara que no pugui atorgar-les. 

Puigdemont va ser vetat del Canadà per segona vegada a finals del passat octubre quan va demanar l'autorització electrònica de viatge (AVE). El país Nord-americà argumentava que el líder independentista tenia càrrecs pendents davant la justícia espanyola

Queixes de polítics canadencs

Per altra banda, François Legault, primer ministre del Quebec, va mostrar-se sorprès per la decisió que havia pres el govern federal i va demanar explicacions en una roda de premsa públicament. 

És la segona vegada que es veta a Puigdemont a viatjar al Canadà: la primera va ser el passat mes d'abril, quan hi va voler visitar el país per assistir l'Assemblea Nacional i participar en una roda de premsa al Quebec, entre altres actes programats. En aquella ocasió, Puigdemont també va presentar un recurs pel vet d'entrar al Canadà, però es va atribuir que es tractava d'una tramitacióerrònia del permís.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari